T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Biyoloji Sevdalıları Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesinde Buluştu.

Okulumuzun düzenlediği Uluslararası İstanbul Biyoloji Öğrenci Sempozyumu Açılış Programı Okul Müdürümüz, öğretmenlerimiz, biyoloji sevdalıları gençler ve danışman öğretmenlerinin katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın icrasından sonra Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Ahmet Bilgin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Biz bir hayalle yola çıktık

Koordinatör öğretmenimiz Erdem Taşçıoğlu “ Biz bir hayal kurduk siz de bu hayale teşvik ederek bizi onurlandırdınız, sizleri burada görmek büyük bir mutluluk. Öğrencilerime her zaman derslerden fazlasını vermek en büyük gayretim oldu. Bu gayretim bu hayalim beni Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne getirdi. Burada birçok çalışma yaptık proje yaptık bilimsel etkinliklere katıldık. Bizim imkânlarımız var neden bilim temalı bir çalışma yapmıyoruz dedik. Öğrencilerimle paylaştığımda dört elle sarıldılar. Okul idaremiz tüm desteği sağladı. Haziran 2018’de bu çalışmalara başladık. Tüm aşamalarda öğrencilerimizin bilfiil emeği vardır. Öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Bugün ve yarının sizler için verimli ve eğlenceli geçmesini temenni ediyorum.“  sözleriyle sempozyumun hikâyesiyle ilgili duygularını paylaştı. Konuşmasının sonunda emeği geçen herkese ve misafirlere teşekkürlerini iletti.

Biyoseverlere selam olsun

Koordinatör öğrencilerden Büşra Nur Çıtır ve Eslem Erdoğan  “ Biyoloji varlığımızın şiirsel ifadesidir. Evrenin şifresi olan bilim yolunda yürümeye biyolojiyle başladık. Biyoloji her canlının kendi varlığını kendi varoluşundan yola çıkarak evreni anlamlandırma serüveninde kendine rehber edindiği bir bilim dalıdır.   Sınır tanımayan bilim: Biyoloji sloganıyla Uluslararası İstanbul Biyoloji Sempozyumunu okulumuzun desteğiyle, danışman öğretmenimizle hazırladık. Hazırlamış olduğumuz tüm bu çalışmaları siz değerli katılımcılarımızın beğenisine sunuyoruz.”  sözleriyle biyoseverleri selamladı. Gönderilen 138 bildiri içerisinden 32 bildirinin sunulmak üzeri seçildiğini, on aylık çalışma sonucu hazırlanan programda güzel vakit geçirmeyi temenni etti.

“Bizim en büyük hedefimiz belirlediğimiz alt bilim dallarıyla ilgili bizlerin yani öğrencilerin özgün bilgiler oluşturarak gelecekte yapılacak bilimsel çalışmalarda sunum becerilerini geliştirmeleri.  Misyonumuz belirlediğimiz alt bilim dallarında araştırmacı ve girişimci ruha sahip sorgulayan, katılımcı, dinamik, kültürel değerlere sahip çıkan, evrensel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi, bilimin gelişiminde gençlerin fikir birliği kurarak ülkelerindeki çalışmalar doğrultusunda kendi çalışmalarını düzgün bir şekilde sunarak gençlerin bilim alanında gelişimini sağlamaktır.” sözleriyle sempozyumun amaçlarını açıkladı. Oturumların kuralları belirtilerek Pazar günü, alanında uzman konuşmacıların vereceği konferanslar hakkında bilgi verildi.

“Kim var!” diye seslenilince ben varım cevabını veren bir gençlik

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Okul Müdürü Abdulkadir Işık hoş geldiniz konuşmalarında “2016 yılında gönlümüzle birlikte kapılarını açtığımız okulumuzu el birliği, gönül birliği, iş birliğiyle zirveye taşıyabilmek için ant içtik. Yüreğimizi koyduk her işin altına hiçbir menfaat gözetmeden. Ödüller aldıkça başarılar kazandıkça şehidimize atfettik. Öğrencilerimizin sadece güzel bir üniversite değil, geleceğin inançlı biyologları, merhametli doktorları, adaletli hâkimleri, ülkesinin sırlarını satmayan araştırmacıları hâsılı Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle kim var denilince sağına soluna bakmadan ben varım cevabını verecek bir nesil yetiştirmektir gayemiz.” sözleriyle Şehit Adil’in emanetine sahip çıkma sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Biyoloji alanında araştırmacı, girişimci ruha sahip gençlerin fikir birliği kurarak ortak projelerde yer alması amaçlanan Uluslararası İstanbul Biyoloji İstanbul Öğrenci Sempozyumu’na Pendik Belediyesinin desteklerini belirterek teşekkür etti.

IŞIK sözlerine söyle devam etti. “İlk göz ağrılarımızdan Eslem Erdoğan, Büşra Nur Çıtır ve diğer öğrenci arkadaşlarının gayretleriyle biyoloji öğretmenimiz Erdem Taşçıoğlu önderliğinde bu proje hayat buldu. Büşra Nur, Eslem ve İBS’nin tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada 40 öğrencimizin 32 bildirisini dinleyeceğiz. Bildirilerini göndererek sempozyumumuza katkı sunan konuşmacılara, yurt dışından ve yurt içinden aramızda olan dinleyicilere okulumuz adına teşekkür ediyorum.”  Şehit Adil’in emanetine hem maddi hem manevi sahip çıkabilme gayretinde olduğunu belirten Abdulkadir Işık konuşmalarını okulumuz hakkında bilgilendirme yaparak tamamladı.   

Programın açılış konuşmalarından sonra ara verilerek, gün boyu 2 ayrı salonda yapılan öğrenci bildiri sunumları gerçekleştirildi:


I. Oturum       Kök Hücre ve Moleküler Biyoloji ve Genetik
II. Oturum     GDO ve Tıbbi Nanoteknoloji,
III. Oturum    Mikrobiyoloji ve Ekosistemlerin Sürdürülebilirliği
IV. Oturum    Biyoteknoloji ve Çevre Biyolojisi

 

21 Nisan Pazar Günü birbirinden kıymetli konuşmacılarımız;

I. Oturum     Dr. Öğr. Üyesi Mine Gül Şeker “Parlayan Bakteriler ve Biyoteknolojide Kullanım Alanları” 
II. Oturum    Doç. Dr. İbrahim Akalın “Hücresel ve Genetik Tedaviler”
III. Oturum  Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar “Rönesans’tan Günümüze Bilim”

başlıkları altında ufuk açıcı konferanslar verilerek, kapanış ve protokol konuşmalarıyla sempozyum tamamlanacaktır.

 20-04-2019

20-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2019 - Güncelleme: 20.04.2019 16:42 - Görüntülenme: 1502
  Beğen | 15  kişi beğendi