T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Fen ve Sosyal Bilimler Projesi Ne Demek?

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu denilince ne anlaşılmalıdır?

Farkı nedir?

 

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okullarının Amacı;

    • Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim görüp fen bilimlerine ve sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek,  

     • Bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını ve düşünürleri tanımalarını, onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak,    

     • Öğrencilerin fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve onların yükseköğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamaktır.

    • Okulumuz tercih eden öğrenciler 9 ve 10. sınıfta Talim ve Terbiye Kurulunun yayınladığı ders çizelgesine göre tüm liselerde olduğu gibi Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Matematik derslerini okumaktadırlar. 

     • Öğrencilerimiz 11. sınıfa geldiklerinde Fen Bilimleri alanını tercih ederlerse haftalık 6 saat Matematik dersinin yanında 4'er saat Fizik, Kimya ve Biyoloji dersi görmektedirler. Ayrıca 2 saat Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları dersiyle birlikte 20 saat sayısal ders işlemektedirler. 12. sınıfta da aynı şekilde dersler devam etmektedir. 

 

     • Yine aynı şekilde öğrencilerimiz 11. sınıfa geldiklerinde Sosyal Bilimler alanını tercih ederlerse haftalık 6 saat Matematik dersinin yanında zorunlu Edebiyat dersine ilaveten Seçmeli Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Sosyoloji, Psikoloji ve Sosyal Bilim Uygulamaları dersleri verilmektedir. Böylece Sosyal Bilimler Liselerinde dersleri alma fırsatı elde etmiş olmaktadırlar. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.07.2020 - Güncelleme: 24.07.2022 17:09 - Görüntülenme: 3611
  Beğen | 8  kişi beğendi