Fizik ve Deney Kulübü

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, akademik başarıya verdiği önem dışında, sosyal faaliyetlere ve aktivitelere önem veren seçkin okullardan birisidir. Eğitim ve öğretime başladığımız 2016 yılından bu yana, yeni bir okula göre sosyal aktiviteler ve yarışmalarda çokça başarılar elde ettik. Geçen sene ilki gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Biyoloji Öğrenci Sempozyumu ile beraber, okulumuzda lise öğrencilerinin ve ilgi alanlarında bilim yer alan insanların, tartışabileceği, bilgi paylaşımı yapabileceği ve bir yandan sosyalleşebileceği bir ortamın oluşmasına öncü olmuştur. Aldığımız olumlu sonuçlar neticesinde; bu sene gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal İstanbul Fizik Forumu 2020 için Fizik ve Deney Kulübü, Fen ve Teknoloji Kulübünün bünyesinden ayrılmış ve kendi faaliyetlerine yoğunlaşmıştır. Bu sene yapılacak olan etikliğine ağırlık verilmesiyle beraber, kulüp faaliyetlerimiz arasında: Bilim Şenlikleri, birtakım deneyler, seçilen konularla ilgili izlenilecek belgeseller, gezilmesi planlanan bilim merkezleri, üniversiteler vb. yerler de yer almaktadır. Fizik alanında ilgisi olan öğrencilerin beraber çalıştığı ve sosyalleştiği bir kulüp olan Fizik ve Deney Kulübü, öğrencilere bilimsel ve sosyal anlamda pek çok katkı sağlamaktadır.

17-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-2020

Yayın: 17.02.2020 - Güncelleme: 17.02.2020 09:52 - Görüntülenme: 1157