T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Geleceğimizi Kodlayalım Projesinin Açılışı Yapıldı

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED)'in gençlerin hem teknolojik hem de sosyal yönden gelişmesini amaçlayan "GELECEĞİMİZİ KODLAYALIM" isimli projesinin Pendik Atatürk Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Sami Divleli ve Öznur Canayakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Hasan Aslan, Müsiad Bilişim Sektör Kurulu Başkanı Fahrettin Oylum, Müsiad Gıda Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, Pendik Müftüsü Hüseyin Baş, Önder Genel Başkan Yardımcıları Yasin Erol ve Süleyman Köse katıldılar.
Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Salih Aslanhan'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sinevizyon gösterimi ile devam etti.

İstanbul Kalkınma Ajansı / İSTKA tarafından desteklenen Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ´nün ortak olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD iştirakçi olarak katıldığı Geleceğimizi Kodlayalım Projesinin Açılış Toplantısı´nda PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş seçilen okullarda uygulanacak projenin örnek olması ile gelecek yıllarda ilçemizdeki tüm okullarda Tekno-Gelişim Merkezlerinin açılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Ardından PİHMED Ar-ge Komisyonu Başkanı Sait Baştürk proje hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin ortak ve iştirakçi kuruluşların da desteği ile Geleceğimizi Keşfedelim projesinde olduğu gibi PİHMED Ar-ge ekibi tarafından yazıldığını ve 658 bin TL bütçeli proje ile projenin uygulanacağı, okulumuzunda yer aldığı 4 imam hatip lisesinde içerisinde hem robotik kodlama atölyesinin hem de söyleşi alanının olduğu Tekno-Gelişim Merkezlerinin kurulacağını, bu merkezlerde ilgi envanteri uygulanacak 9-10-11.sınıf öğrencilerinden teknolojiye eğilimli olanların tespit edilerek eğitimler alacağını söyledi.

Öğrencilerin aldıkları eğitimler sonucunda hem robot yapacağını, hem de bu merkezlerde alanında uzman işadamı, akademisyen, uzmanlar ile söyleşiler yaparak sosyal yönlerini geliştireceklerini, merak ettiklerini soracaklarını, işyeri ve fabrika ziyaretleri ile de aldıkları eğitimlerin hangi iş alanlarında kullanabileceklerini göreceklerini söyledi.

Açılışa Oruç Reis Damgası
Açılış Toplantısında sahneye çıkan "Oruç Reis" isimli robot .öğrencilerin ilgi odağı oldu. Sahnede namaz kılan Oruç Reis, spor yapmayı da ihmal etmedi.

Pihmed proje ekibini tebrik ile sözlerine başlayan Önder Genel Başkan Yardımcısı Yasin Erol; Teknolojinin gelişim süreçlerine değinerek gençlerin bu yolda çaba sarf etmelerini gerektiğini ifade etti.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz; Pihmed ile yaptıkları ortak projeler nedeniyle memnuniyetlerini aktardı. Türkiye'nin teknoloji alanında gelişmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz projenin önemine vurgu yaptı.
Konuşmasında gelişen teknolojilerden bahseden Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Hasan Aslan robotik kodlama eğitiminin gençlerde yaygınlaştırılmasına dikkat çekti.

Müsiad Bilişim Sektör Kurulu Başkanı Fahrettin Oylum Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusa vurgu yaparak gençlerin çağın gerektirdiği doğrultuda eğitim almalarının gerekliliğini ifade etti. Geleceğimizi Kodlayalım projesinin de bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti.

Kodlamanın çağımızın vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı kodlamanın yanı sıra bilimsel çalışmalarının yapıldığını ifade ederek gençlere tavsiyelerde bulundu.
Konuşmaların ardından proje ekibine, yoğun ilgileri nedeniyle proje kapsamına alınan okulların müdürlerine ve sağladıkları desteklerden ötürü ortak ve iştirakçi kurumlara plaket takdimi gerçekleşti. 
Program Pendik İlçe Müftümüz Hüseyin Baş'ın yaptığı duanın ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile nihayetlendirildi.

 

07-12-201807-12-201807-12-201807-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2018 - Güncelleme: 15.01.2023 22:08 - Görüntülenme: 526
  Beğen | 0  kişi beğendi