İmam Hatipli Kızların Spor Coşkusu: Adımla, Pedalla, Sağlığı Kucakla

Kuruluşundan bu güne ilklere imza atan bir okul olabilmenin gururlu mutluluğunu yaşıyoruz. Pendik'te bir Kız İmam Hatip Lisesi olarak kız öğrencilerin hem akademik hem de sosyal-kültürel-sportif alanlarda başarılı bir şekilde boy göstermeleri hep önceliklerimiz arasında olmuştur. İşte bu öncelikten yola çıkarak tasarladığımız Gençlik Spor Bakanlığı-Gençlik Projeleri Destekleme Programı tarafından hibe almaya hak kazanan 'Adımla Pedalla Sağlığı Kucakla' Projemizle 05-06 Aralık 2018 tarihlerinde beş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin katılımıyla muhteşem bir spor şenliği organizasyonu gerçekleştirdik.

Projemizde 5 farklı spor dalından esinlenilerek tasarlanmış 5 farklı kategoride yarışmalar yapıldı.Bu kategorilerde özellikle bisiklete binme,koşu,hedef tutturma gibi sportif yetiler merkeze alınarak özgün oyunlar tasarlandı. Bu vesileyle spor ve hareketli yaşamdan çeşitli sebeplerle uzak kalmış, toplamda 100 İmam Hatipli kız öğrencimize ulaşıldı.

Şenliğimizin ilk gününde Bireysel Oyunlar kategorisinde tatlı bir rekabetle yarışan ve dereceye giren öğrencilerimiz şunlardı:

Yavaş Bisiklet Sürme kategorisinde;

1.       Beyza Nur ÜNAL (Şule Yüksel Şenler AİHL)

2.       Sevde ERİKÇİ (Şehit Adil Büyükcengiz AİHL)

3.       Melike ESER (Kurtköy AİHL)

Sağlık Topu Atma kategorisinde;

1.       Betül GEVREK (Kurtköy AİHL)

2.       Rabia GÖÇ (Şule Yüksel Şenler AİHL)

3.       Senanur YILDIZ (Şehit Adil Büyükcengiz AİHL)

Engelli Mekik Parkuru kategorisinde;

1.       Melisa İNAL (Kaynarca AİHL)

2.       Firdevs BAYRAKTEPE (Şehit Adil Büyükcengiz AİHL)

3.       Aslı OKUYCU (Şule Yüksel Şenler AİHL)

İkinci gün gerçekleştirdiğimiz Takım Oyunları Kategorisi ve şenliğimizin kapanış törenine Pendik Belediye Başkanımız Sayın Dr.Kenan Şahin'in katılımıyla coşkumuz katlandı. Belediye Başkanımız yapılan bu projenin sağlıklı yaşam ve mobiliteye katkılarını takdir ettiğini. Ayrıca Pendik Belediyesinin özellikle bisiklet sporunu ve günlük yaşamda bisiklet kullanma alışkanlığını ön plana çıkaran bu gibi organizasyonlara her zaman tam destek verdiğini vurguladı.

İkinci gün Takım Oyunları kategorisinde yarışıp sporun özü olan centilmenlik ve kardeşlik duygularını pekiştirerek de giren okullarımız ise şöyle:

Bayraklı Sürat Koşusu Kategorisi

1.Kaynarca AİHL               - İrem KARTAL, Şeyma İpek ÜNLÜ, Melisa İNAL, Firdevs Ayşe SARI

2.Şule Yüksel Şenler AİHL  -Rabia ÇAVUŞ,Rabia GÖÇ,Aslı OKUYUCU,Beyza Nur ÜNAL

3.Kurtköy AİHL                 -Zeynep  KILIÇ,Gülcan DİNLETİR,Leyla KATKAT,Elif  KOÇ

Hedef Bisiklet Kategorisi

1.Şehit Adil Büyükcengiz AİHL         -Semanur Zeynep ŞAHİN,Alanur KALAYCI

2.Kaynarca AİHL                             -Emine CEYLAN,Nisanur KILIÇ

3.Lütfi Doğan AİHL                          -Aleyna AYDOĞAN,Bahar GÜNEŞ

Bizce dereceye giren girmeyen tüm okullarımız ve öğrencilerimiz üstün bir performans sergileyerek en büyük kazanım olan özgüven geliştirmeyi edindiler. Hepsini gönülden tebrik ediyor ve hayatlarına bir dokunuş yapabilmiş olma umuduyla başarılar diliyoruz.

07-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-2018

07-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-2018

Yayın: 07.12.2018 - Güncelleme: 17.06.2022 07:59 - Görüntülenme: 1911