T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

İstiklal Marşı'nın 100. Yılı Mektup Yarışmasında 1. Olduk.

İstiklal Marşımızın 100. yılı münasebetiyle ilçemizde yapılan etkinlikler kapsamında 7/D sınıfı öğrencilerimizden Cemre Su SUSAM adlı öğrencimiz "Bir Karakter Abidesi  Mehmet Akif Ersoy" konulu mektup yarışmasında ilçe birincisi olmuştur.

Düzenlenen yarışmayla dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğinin yeniden hatırlatılması, milli ve manevî değerlerimizin gençlere kazandırılması, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurabilmesi amaçlanmıştır. Yazdığı mektubuyla bu değerleri en etkili şekilde bize hissettiren  öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 

 

 

Rumuz: Cemre

 

Ecdadımızın Kıymetli Şairi,

 

Sizi tanımaya başladığım zamandan beri sözcüklere yüklediğiniz anlamlara hayranım. Yüreğinizden geçen asil düşüncelerinizi bu paha biçilemez şiirle ülkem için bir gurur kaynağına dönüştürdüğünüz için size çok teşekkür ediyorum. Evet, 'Ülkem' dedim büyük vatan şairi, tüm mevcudiyetimle sahiplendim vatanımı. Aksi halde o mukaddes duygu ile yazılan İstiklal Marşı'mıza ihanet olmaz mı? Vatana sahiplenmekten bir an bile vazgeçmemeliyiz. Çünkü ''Sahipsiz olan memleketin batması haktır , sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır''. Sizin bize öğrettiğiniz gibi vatanımıza ve imanımıza sahip çıkarak başlamak istedim size olan mektubuma.

 

Vatanı için şehit olan vatan evlatlarına   ''Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor'' diyerek onlara nasıl değer vereceğimizi sizin gibi büyük bir şairden öğrendim. Benim için şiirlerin ne kadar çok kelimeden oluştuğu değil, onlara yüklenen asıl anlamların niteliği önemlidir. Dediğim gibi, sizin gibi asil düşüncelere sahip olan bir vatan şairini benim sade ve acemi anlatımımla anlatmak çok kolay bir şey değil. Bir milletin var olmakla yok olmak arasında verdiği mücadele ile o milli felaketten kurtulması, bir Anka kuşu gibi yeniden yükselişini, bir nevi doğuşunu 48 saate sığdırmak ayrı bir yetenek. Nice nice serdengeçtileri sığdırmışsınız bir dize berceste sözcüğün içine. Siz, iman dolu göğsümüz ile isteyince her şeyi başarabileceğimizi bize bir şiirle anlatınız.

 

''Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!

''Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı''

''Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;''

''Verme dünyaları alsan da, bu cennet vatanı''

 

Bu dört mısrada bile ne çok alınacak nasihat ve hayat dersi var! Canlarımız pahasına korumamız gereken vatanımızın, topraklarımızın ne büyük bir değer taşıdığını, nasıl zorluklar içinde alındığının ve yurt edinildiğinin altı çiziliyor. Milletimiz için söz konusu vatan ise gerisinin tefarruat olduğunu 15 Temmuz'daki hain gecede milletimizin bir kez daha göstermiş olduğu o kahramanlık ile çok daha net anladım. Bunların önemini okuyalım, unutmayalım ve daima kalbimizde yaşatalım diye o mukaddes sözcüklerle anlatmışsınız bize. Diğer milletlerin ulusal marşı birkaç notadan ibaret iken bizim böyle anlamlarla beraber toplanmış bir marşa sahip olmamız sizin sayenizdedir üstadım. Bence bu şiiri yazmanızdaki etkenlerden biri sizin ender kişiliğinizdir. Yazı ruhun yansımasıdır derler, bu söz sizi anlatıyor zannımca. ''Ben bu şiiri para için yazmadım'' demişsiniz, teklif edilen parayı kabul etmemiş ve hatta bir vakfa bağışlamışsınız, o güzel kişiliğinizi bir kere daha gözler önüne sermişsiniz. Milletimizin değerlerini böyle güzel bir biçimde dünyaya aktardığınız için çok teşekkür ederim.

 

Biz; şiirlerinizi, eserlerinizi okudukça vatanımızın değerini, hürriyet aşkını, hakkı ve adaleti, ecdadımızın büyüklüğünü öğreneceğiz. "Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek; işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek " dizelerindeki Asım'ın nesli gibi karakterli, ahlaklı, erdemli, bilgili ve bir kahramanın özellikleri barındıran gençler olarak büyümemiz sizler gibi büyük şahsiyetler sayesinde olacaktır.

 

Size karşı duygularımı ve düşüncelerimi anlatmaya çalıştığım naçizane mektubuma son verirken bir cümlenize yer vermek istiyorum. Dediğiniz gibi ''Maziyi düşündüm de hayran oldum istiklale. Ecdadıma söz verdim  varmak için istikbale.'

 

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 

Size olan sevgim ve saygılarımla,

 

04-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2021 - Güncelleme: 19.03.2022 19:45 - Görüntülenme: 1026
  Beğen | 4  kişi beğendi