T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Adil'li Olmak Ayrıcalıktır

Biz sevgiyi merkeze alarak; ilim, irfan ve ahlakı aslî donanım olarak öğrencilerimize kazandırmayı ilke edinmiş bir eğitim öğretim modeli geliştirdik. Öğrencilerimizi idealist, teknolojiye hakim, dünya ile yarışabilen, kültürlü, geleneklerine sadık bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

"Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu'yu ve Batı'yı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik..."  

 

2022-2023 Liselere Giriş Sınavları yapıldı. Sınava giren tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. Şimdi sınav heyecanından sonra yeni ve tatlı bir heyecan başlıyor. Hedeflerini belirlemiş ve ne olmak istediğine karar veren öğrencilerimiz kendilerini hedeflerine taşıyacak doğru adresi iyi bilirler.

Okulumuza 2022-2023 eğitim öğretim yılında LGS başvuru kılavuzuna göre Merkezi Sınav Puanı ile 90 KIZ öğrenci alınacaktır. 2022 yılında okulumuza 1,14 ile 9,10 dilimleri arasında 90 öğrenci yerleşmiştir. % 5 lik dilimin altında 30 öğrencimiz bulunmaktadır. Yüzdelik dilimiz her yıl yükselmeye devam etmektedir. 

Bizler, İmam hatip okullarının kurucusu kıymetli büyüğümüz Mahmud Celaleddin ÖKTEN Hocamızın nasihatini baştacı ederek "öğrencilerimizin sadece mücerret diploma sahibi olmaları için değil erdem sahibi olmaları için" yoğun bir gayret içindeyiz. İnsanın maddeden ve manadan mürekkep olduğunu ve herhangi bir tarafının ihmal edilmesiyle insanın tek kanadıyla uçamayacağı ve amacına erişemeyeceği gerçeğinden hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda okulumuz öğrencilerimizin akademik, manevi ve sosyal gelişiminin birlikte ele alındığı bir okuldur.

Başarılarla dolu geçen bir yedi yılı geride bıraktık. Eğitim öğretim açısından öğrencilerimize her türlü imkânı sunduğumuz üst düzey fiziki şartlara sahip okulumuzda deneyimli akademik öğretmen kadrosu ile öğrencilerimizi her yönüyle yetiştirerek hayata hazırlıyoruz.

 

 ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ NEDEN TERCİH ETMELİYİM?

              BİZİ, ÖĞRENCİLERİMİZE SORUN

Pergelimizin bir ayağı manevî değerlerimizde sabit iken diğer ayağı evrensel hakikatlere sonuna kadar açıktır.

Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, çağı okuyabilen, öncü nesiller olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizi imam hatip öğretisini benimsemiş, yaratılanı "Yaradan'dan" ötürü seven, insana faydalı olma idealinde olan, sorun değil çözüm üreten bireyler olarak yetiştirmek için okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile her gün bir adım daha ilerilere taşımak için çalışıyoruz. 

Fen ve Sosyal Bilimler Programı ne demektir?

Fen ve Sosyal bilimler liselerinde okutulan derslerle birlikte Temel İslam Bilimlerine ait derslerin de okutulduğu üniversitelerin bütün alanlarına yönelik öğrenci yetiştiren bir programdır. Derslerin % 75'ni KÜLTÜR DERSLERİ % 25'ini İHL MESLEK DERSLERİ oluşturur.

Okulumuz şehrin karmaşasından uzak sakin bir bölgede yer almaktadır.

Bilimsel çalışmalara elverişli laboratuvarları, branş derslerine uygun hazırlanan donanımlı sınıfları, müzik odası, zengin kütüphanesi, kapalı spor salonu, standartları yüksek pansiyonu, en fazla 24 kişiden oluşan sınıfları, akademik başarıyı artıran kurs programları ile öğrencilerimizi ağırlamaya hazırız. Sanal tur için tıklayınız.

Okulumuzda yaptığımız akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal çalışma ve etkinliklerle öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Kulüplerimiz için tıklayınız.

İngilizce takviye programı 

Okulumuz bünyesinde hazırlık sınıfı bulunmamakla birlikte tamamen okulumuzun kendi imkanları doğrultusunda İngilizce Proje Sınıfı tasarlanmıştır.

Proje sınıfında öncelikli hedef öğrencilerin yabancı dil konusundaki korkularını yenerek ARTIRILMIŞ DERS SAATİ ile severek, eğlenerek öğrenmeleridir. Program sonunda hedeflenen seviye B1(Pre Intermediate)'dir.

İngilizce 9 ve 10. sınıflarda dersleri hafta içi 7 saat (Main Course), hafta sonu 3 saat (Skills) olmak üzere toplam 10 saat olarak uygulanmaktadır.

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimize nitelikli eğitim imkânı sunarak onları hayata ve geleceğe hazırlamak, ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına cevap vermek, okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile başarılarımızı her gün bir adım daha ilerilere taşımak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz. İlk yedi yılda olduğu gibi bu tercih döneminde de çevre il ve ilçelerden hayalleri ve hedefleri yüksek olan iddialı kız öğrencilerin okulumuzu ilk sırada tercih edeceğine inanıyoruz.

 "Bilginin gölgesinde kendini geliştirmek, geleceği ellerinde tutup öğrendiklerinden yeni bir şeyler tasarlayıp hayata uyarlamak istiyorsan gel sen de bize katıl, Yürüyelim hedeflerimize!.."

"Unutulmamalıdır ki talebe kulağından önce gözüyle alır ve gördüğünü de duyarsa ona kıymet verip onunla amel eder.  

Okul Tanıtım Filmimiz için tıklayınız

Okulumuzun Sanal Turu İçin tıklayınız

Sosyal Kulüplerimiz için tıklayınız

Başarılarımız için tıklayınız.

SOBİM akademimiz için tıklayınız

Dergi ve Yayınlarımız İçin tıklayınız

Üniversite başarılarımız için tıklayınız

Tüm mezunların yerleştikleri bölümleri görmek için tıklayınız

15-06-2023










15-06-202315-06-2023


15-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-2023

 


             

             

 

 


 

  

 

 

15-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.07.2020 - Güncelleme: 07.07.2023 10:42 - Görüntülenme: 14527
  Beğen | 18  kişi beğendi