Siyer-i Nebi Yarışmasında iki ödül birden

Okulumuz

11/A sınıfından Şule TAN Pendik İlçesinde Birinci,

9/A sınıfından Sudenaz ÖZDİL ise Pendik İlçesinde Üçüncü olmuştur.

EFENDİMİZİN  İZİNDEYİZ

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır

Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş ''And olsun ki Allah´a ve ahirete kavuşmayı uman Allah´ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah´ın resulü en güzel örnektir.'' (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir.

Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadis-i şerifiyle müjdeliyordu: ''Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah´a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.

"Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar." Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler düşüncesini düstur edinen Anadolu Gençlik Derneği Liseli gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için 15 Aralık 2018  tarihinde Saat 11:00'de bir çok okulda Liseli Gençler Efendimizin İzinde Yarışması Sınavı yaptılar.

Sınav  sonucunda  Pendik İlçesinden 940 öğrencinin katıldığı yarışmada okulumuzdan iki öğrencimiz  dereceye girmeye hak kazanmıştır.

Okulumuz

11/A sınıfından Şule TAN Pendik İlçesinde Birinci,

9/A sınıfından Sudenaz ÖZDİL ise Pendik İlçesinde Üçüncü olmuştur.

Yunus Emre kültür merkezinde düzenlenen Mekke'nin Fethi programı sonrasında öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

01-01-201901-01-201901-01-201901-01-201901-01-201901-01-201901-01-201901-01-201901-01-2019

Yayın: 01.01.2019 - Güncelleme: 30.05.2021 21:51 - Görüntülenme: 1816