T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ziyaretçilerimiz

Şbt

Okulumuzda toplum destekli polis merkezi tarafından güvenilir internet ve siber suçlar semineri verildi. Bilgilendirmelerinden dolayı Sibel Hanım ve Olgun Bey’e teşekkür ederiz.

Şbt

Ömer Öztop İmam Hatip Ortaokulu LGS’24  öğrencilerini okulumuzda ağırladık.Öğrencilerimize okulumuzun sosyal ve fiziksel imkanları tanıtıldı ve öğrencilerin okulumuz ile ilgili soruları, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yanıtlandı. Katılımlarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, hazırlandıkları sınav sürecinde başarılar diliyoruz.

Şbt

Üniversite sınav sürecinde olan ve tercih yapacak olan 12. sınıf öğrencilerimiz için üniversite tanıtımlarımız kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ'u ağırladık. Hocamız 'Kariyer Basamaklarında Araştırma Üniversitesi' konulu semineri ile üniversite ve meslek  tercih sürecinde, üniversite hayatı içerisinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ile ilgili bilgilerini paylaştı. bu yolda öğrencilerimize değerli bilgileri ile destek olan, yol gösteren değerli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bugün gazeteci Turan Kışlakçı'nın katılımlarıyla "Postmodern Çağda Hakikat Arayışı" adı altında keyifli bir konferans gerçekleştirdik. Ramis Yartaşı hocamızın davetiyle okulumuza konuk olan konuşmacımız, konuşmasında günümüz insanının yaşamı üzerinden hakikat arayışına girme çabasına, şuur bilincine ve Filistin'de gerçekleşen zulme din davasından ziyade bir insanlık davası gözüyle bakılması gerektiğine dikkat çekti. Konuğumuza değerli konuşmaları için teşekkür ederiz.

 

Hatice Kübra Türkan 11-B

Ravza Oruç 11-D

Ock

Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu LGS’24  öğrencilerini okulumuzda ağırladık.Öğrencilerimize okulumuzun sosyal ve fiziksel imkanları tanıtıldı ve öğrencilerin okulumuz ile ilgili soruları, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yanıtlandı. Katılımlarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, hazırlandıkları sınav sürecinde başarılar diliyoruz.

Ock

Prof. Dr Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu LGS’24 öğrencilerini okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimize okulumuzun sosyal ve fiziksel imkanları tanıtıldı ve öğrencilerin okulumuz ile ilgili soruları, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yanıtlandı. Katılımlarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, hazırlandıkları sınav sürecinde başarılar diliyoruz.

Ock

Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu LGS’24 öğrencilerini okulumuzda ağırladık.Öğrencilerimize okulumuzun sosyal ve fiziksel imkanları tanıtıldı ve öğrencilerin okulumuz ile ilgili soruları, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz tarafından yanıtlandı. Katılımlarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, hazırlandıkları sınav sürecinde başarılar diliyoruz.

Ara

Pendik Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu LGS’24  öğrencilerini okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimize okulumuzun sosyal ve fiziksel imkanları tanıtıldı ve öğrencilerin okulumuz ile ilgili soruları, müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yanıtlandı. Katılımlarından dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, hazırlandıkları sınav sürecinde başarılar diliyoruz.

Ara

Bir cuma günü Güneş'e Yolculuk kitabının yazarı Ayşe Sevim ile yaptığımız söyleşide, tıpkı kitabın ana karakteri Zehra gibi bizler de zamanlar arası yolculuk yaptık adeta. Yazarımız sorduğumuz soruları büyük bir zevkle  yanıtladı.

Karşılıklı öyle güzel muhabbet ettik ki bitmesini hiç istemedik.

Konu güzel, konuşmacı güzel, dinleyenler güzel, daha ne olsun. 

Sıra geldi kitaplarımızı imzaya. Hepimizi okşayıp severcesine hem kitaplarımızı imzaladı, hem gönüllerimize imzasını attı adeta. Programdan gerçekten büyük bir zevk aldık. Bu programda emeği geçen kıymetli hocamız  Zübeyde Höke'ye, Müdür Yardımcımız Ayşe Betül Hocamıza  özellikle çok teşekkür ederiz. Bu program çok güzel  ve özel bir anı olarak hayatımızdaki yerini şimdiden aldı diyebilirim.

Daha nice programlarda buluşmak ümidiyle....

6/A,6/B,6/C,6/D,6/E Sınıfı Öğrencileri

Ara

Bir Kadın, Bir Motor , Bir Dünya 

Yıllardır tek başına kıtalar arası yaptığı yolculuklarla ‘Anın İçinde Rutinin Dışında’ mottosuyla birbirinden farklı hikayeler biriktiren aynı zamanda Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde akademisyenlik görevine devam eden Asil Özbay, ‘Dünyadan Notlar’ semineri ile öğrencilerimizle buluştu. Yolculuklarında biriktirdiği anıları, yolculuklarındaki güzel dostluklarla kurduğu köprüleri, zorlandığı durumları ve bu zorluklarla baş etme motivasyonlarını kızlarımızla paylaştı. 

 

#şehitadilbüyükcengiz #imamhatiplisesi ##anıniçinderutinindışında  #yolculuk #birkadınbirmotorbirdünya #anıbiriktir #dünyaturu #africa #dünyadannotlar #belçika #rota #macaristan #transilvanya

Ara

28 Kasım'da Genetik Uzmanı Büşra T. Kazan'ı okulumuzda misafir ettik. Epi-genetikle ilgili söyleyişisinde bilim kadını olmaktan da bahsetti. Seminerin başlığı gibi konusu da ilgi çekiciydi. Seminerde de bahsettiği ve kendi kitabı olan "Bu His Sizin Mİ?" yi seminerin sonunda imzaladı. Üstün bilgilerinden faydalanmamızı sağladığı ve davetimizi kabul ettiği için Büşra Kazan'a, bu söyleşiyi organize eden Kimya Zümremize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Hayrünnisa Özsoy 10/C

Ebrar Çakır 10/C

Ekm

Yıllardır yüreklerimizde ukde olan Filistin, son günlerde yaşanan insanlık dışı katliamdan ötürü canımızı daha çok yakmaya başladı. Bu bağlamda okulumuzda var olan bu bilinci güçlendirmek ve Filistin’i daha iyi anlamak adına çok değerli hocamız Firuzan Çetin’i okulumuzda ağırladık. Bizlere Kudüs’te hepimize ders olması gereken anılarını, Kudüs’ün bizim yüreklerimizde var olması gereken konumunu anlattı. Ezgilerle birlikte içimizdeki ateşi harlandıran, ufkumuzu genişleten ve öğrencilerimize özel bir örnek olan hocama verdiği konferans için, aynı zamanda derdimize ortak olduğu için yürekten teşekkür ediyoruz.

Ekm

Daha önce de okulumuzda misafir ettiğimiz kıymetli Ramazan Kayan hocamızı bu sefer "Kimlik İnşası" hakkındaki söyleşisi ile okulumuzda tekrar misafir ettik. Lise öğrencilerine yönelik olan bu söyleşide herkeste yeni bir ufuk açacak meselelere değindik. Söyleşi sonunda ise hocamızın yazmış olduğu kitapları kendisine imzalattık. Bizlere olan ilgisi ve oldukça bilinçlendirici olan bu söyleşisi için Ramazan Kayan hocamıza ve başta fizik öğretmenimiz Ramis Yartaşı olmak üzere programda emeği geçen Müdür Yardımcımız Nihal Bayındır'a çok teşekkür ederiz.

Ekm

Hızlı Okuma Yeni Stratejiler kitabı yazarı Mesut KARATAŞ tarafından okulumuz öğrencilerine

Hızlı Okuma Nedir,Nasıl Yapılır?

Hızlı Okumayı Nerelerde Kullanabiliriz?

Hızlı okumayı öğrenmek için kullanılacak yöntemler nelerdir?

Kitap Okumanın Hızlı Okumaya Etkileri Nelerdir?

başlıkları ile ilgili sunum  yapıldı. Katılımlarından dolayı Mesut Karataş'a,programa iştirak etmesini sağlayan Cumali Sever'e teşekkür ederiz.

Eyl

Hz. Muhammed (Sav)’in veladetinin 1452. yılı anısına okulumuzda söyleşi gerçekleştirdik. Sayın Abdullah YILDIZ’ın konuk olduğu programda, Hz. Peygamber’in önderliği ve örnekliği ele alındı. Söyleşi sonrası öğrencilerimizin kitaplarını imzalayan Sayın Abdullah Yıldız’a oldukça istifade ettiğimiz bu söyleşisi sebebi ile teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca bu söyleşiye imkan hazırlayan okul idaremiz ve İHL Meslek Dersleri Zümresine teşekkür ederiz. Mevlit Kandilinin tüm İslam alemi için hayrılara vesile olmasını niyaz ederiz