5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı Sonuçları Belli Olmuştur. Yedek Kayıt Hakkı Kazananlar Belli Olmuştur.

Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa ve İmam Hatip kültürüne sahip fertler olarak yetiştirmeyi en büyük amacımız belledik.

Karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek düsturuyla yola çıktık.

5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı neticesinde ASIL KAYIT HAKKI KAZANAN 8 öğrenci 25 Haziran tarihine kadar kayıt yaptırmamıştır.

Kayıt klavuzuna göre asıl kayıt kazanıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine 26-28 Haziran 2024 tarihleri arasında yedeklere kayıt hakkı geçmektedir.

Aşağıda ismi bulunan 8 öğrencinin 28 Haziran cuma gününe kadar kayıt yaptırmasını gerekmekmektedir. Kayıt yaptırmayanların yerine 129, 130, 131 sırayla aranacaktır.

Okulumuzda 1 Haziran 2024 tarihinde yapılan İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı komisyon ve bilgi işlem ekibimizin titiz çalışmalarıyla sonuçları açıklanmıştır. Sınava 1113 başvuru olmuş ve 993 öğrenci katılmıştır.

120 Öğrenci asıl kayıt hakkı kazanmıştır. Sınava giren tüm veli adaylarımıza ilgileri için teşekkür ederiz.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi ve velilerimizi de tebrik ederiz.

Kayıtlarımız 6 Haziran 2024 tarihi itibariyle başlayacaktır.

25 Haziran 2024 Salı gününe kadar asıl kayıt hakkı kazanan öğrencilerden kayıt yaptırmayanların yerine 26 Haziran 2024-28 Haziran 2024 tarihleri arasında 121., 122., 123., 124., 125. ve sıradaki öğrenciler sırayla çağırılacaktır.

5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 19.30'da asıl kayıt hakkı kazanan velilerimizle konferans salonunda toplantı yapılacaktır.

Tüm katılımcıların;

Türkçe dersinin 10 soru üzerinden genel ortalaması 4,03 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 6,54’tür.

Matematik dersinin 10 soru üzerinden genel ortalama 3,24 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 6,48’dir.

Fen Bilimleri dersinin 10 soru üzerinden genel ortalama 4,46 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 7,67’dir.

Sosyal Bilgiler dersinin 10 soru üzerinden genel ortalama 6,42 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 8,65’tir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 10 soru üzerinden genel ortalama 5,84 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 7,96’dır.

İngilizce dersinin 10 soru üzerinden genel ortalama 4,19 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 6,88’dir.

Genel Yetenek bölümünün 10 soru üzerinden genel ortalama 2,45 olup kazanan öğrencilerin ortalaması 5,19’tir.

Klavuzdaki açıklanan kurallara göre öğrencilerin yerleşme puanları hesaplanmıştır.

Sınav birincisi olan öğrenci 126.67 puan, 120. olan öğrenci ise 88.65 puan alarak asıl kayıt hakkı kazanmıştır.

Bu yıl bir yenilik daha yaparak sınava giren tüm adayların optik formlarını online olarak görmeleri için sistemimizde güncelleme yaptık ve tüm optikleri tarattırarak adayların isimleriyle eşleştirdik.

A kitapçığı cevap anahtarı için tıklayınız.

B kitapçığı cevap anahtarı için tıklayınız.

Sınav sonuçları için tıklayınız

Gelişmiş imkanlarıyla, modern yapısıyla, nitelikli eğitim kadrosuyla çevresine örnek olan ve eğitimde kaliteyi artırmayı hedefleyen okulumuz, kız öğrencilere yönelik adres şartı aramadan ortaokul bünyesine sınavla öğrenci alacaktır.

Okulumuz 2016 yılında açılmış olup, bünyesinde imam hatip ortaokulu ve lise bulunan proje okuludur.

2016 yılından itibaren 5.sınıfa sınavla öğrenci alınmaktadır. Bu yıl da kabul sınavı ile 120 kız öğrenci alınacaktır.

Ortaokulumuzda İngilizce ağırlıklı Arapça takviyeli Dil Sınıfı Projesi uygulanmaktadır.

Okulumuzda öğle arası ve çıkışlarda aktif bir şekilde kulüp faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ortaokulda bulunan öğrenci kulüplerimiz aşağıdaki gibidir.

•          Deneylerle Eğlenerek Öğreniyorum

•          Matematik ve Oyun

•          Kur’an Kulübü

•          Doğa Öncüleri Kulübü

•          Elmas Mozaik Tablo Yapımı

•          Kur'an Bülbülleri Kulübü

•          Gitar Kulübü

•          Zeka Oyunları Kulübü

•          İzcilik Kulübü

•          Kütüphanecilik Kulübü

•          Örnek ve Öncü Şahsiyetler Tanıtım Kulübü

•          Geleneksel Çocuk Oyunları Kulübü

•          Kısa Film Kulübü

•          Unlu Mamüller ve Butik Pastacılık Kulübü

•          English Club

•          Osmanlı Türkçesi Kulübü

•          Resim Kulübü

Okulumuzda yemekhane, spor salonu, fen laboratuvarı, resim ve müzik sınıfları vb. her türlü fiziksel imkân bulunmaktadır.

Sınavda adaylara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce derslerinden 4. sınıf konularını içeren 10’ar soru, Genel Yetenek’ten 10 soru olmak üzere toplam 70 soru sorulacaktır.

Okul hakkında nasıl bilgi edinebilirim?

Derslikler, kütüphane, laboratuvar, spor salonu, multivizyon salonu, mescid, yemekhane ve okul bahçesini sanal olarak gezebilirsiniz, tanıtım videomuzu izleyebilir veya başarılarımız ve diğer faaliyetlerimiz için web sitemizden yararlanabilirsiniz.

•          Sanal tur için tıklayınız.

•          Tanıtım videomuz için tıklayınız.

•          Başarılarımız için tıklayınız.

•          Sıra dışı kulüplerimiz için tıklayınız.

•          Ortaokul ile İmam Hatip Ortaokullarındaki ders saatleri için tıklayınız.

DİKKAT:Okulumuza sadece kız öğrenci alınmaktadır.

Sınav kılavuzu için tıklayınız.

Kaymakamlık oluru için tıklayınız.

Başvurular tamamlanmıştır.

11-03-2024

05-03-202415-09-202323-03-202315-03-202302-05-202311-05-202311-05-202305-05-202306-12-202320-11-202307-02-202431-10-2023

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 26.06.2024 12:14 - Görüntülenme: 13101