5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı Sonuçları belli olmuştur. Hayırlı olsun.

Okulumuzda 4 Haziran 2022 tarihinde yapılan İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı sonuçları açıklanmıştır.

Sınava 635 öğrenci katılmıştır. İlçe müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 4 sınıf olan kontenjan,120'ye (5 sınıf) çıkartılmıştır.

120 Öğrenci asil kayıt hakkı kazanmıştır. Sınava giren tüm veli adaylarımıza ilgileri için teşekkür ederiz. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi ve velilerimizi de tebrik ederiz.

24 Haziran 2022 tarihine kadar asil kayıt hakkı kazanan öğrencilerden kayıt yaptırmayanların yerine 27 Haziran 2022 tarihinde 121., 122., 123., 124., 125.,... sıradaki öğrenciler sırayla çağırılacaktır.

Sınav sonucunu öğrenmek için tıklayınız.

Asil kayıt hakkı kazanan öğrenci velilerine 10 Haziran 2022 Cuma günü saat 19.30'da bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Kayıtlar 13 Haziran 2022 Pazartesi günü başlacaktır. Dil sınıfı, kayıtlar, servis, yemek, kulüpler v.s. ile ilgili topluca bilgi verilecektir. Toplantıya katılmak önem arz etmektedir.

Sınavdaki bazı istatistikler şu şekildedir.

Her sırada tek kişi oturacak şekilde 45 salonda sınav icra edilmiştir. Sınava 635 öğrenci katılmıştır.

Kılavuzda belirlenen katsayılara göre puanlar hesaplanmış. 100 puan üzerinden 62,33 puan üzerindeki öğrenciler asil kayıt hakkı kazanmıştır.

Ders ortalamaları 10 soru üzerinden;

Türkçe dersi net ortalaması: 5,47

Sosyal Bilgiler dersi net ortalaması: 5,82

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi net ortalaması: 6,33

İngilizce dersi net ortalaması: 2,90

Matematik dersi net ortalaması: 4,60

Fen Bilgisi dersi net ortalaması: 4,59

Genel Yetenek tersi net ortalaması: 2,85'tir.

Sınava 98 farklı ilkokuldan öğrenci katılmıştır.

Şehit Adil Büyükcengiz AİHL olarak;

Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip, İmam Hatip kültürüne vakıf fertler olarak yetiştirmeyi en büyük amacımız belirledik.

Karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve  öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihî misyonunun farkında fertler yetiştirmek düsturuyla yola çıktık.

Gelişmiş imkanlarıyla, modern yapısıyla, nitelikli eğitim kadrosuyla çevresine örnek olan ve eğitimde kaliteyi artırmayı hedefleyen okulumuz sadece kız öğrencilere yönelik adres şartı aramadan ortaokul bünyesine sınavla öğrenci alacaktır.

Neden Şehit Adil Büyükcengiz?

Okulumuz 2016 yılında açılmış olup bünyesinde ortaokul ve lise bulunan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuludur. Yola çıktığımız ilk günden beri yükselen başarımızda azmimizi ve heyecanımızı araştırmaya, öğrenmeye ve hayallerini gerçekleştirmeye can atan kıymetli öğrencilerimizden alıyoruz. Okulumuz çok yönlü bir eğitim anlayışıyla akademik başarınını yanında sıra dışı kulüpler, atölyeler, etkinlikler ve geziler vasıtasıyla geniş yelpazede farklı imkânlar sunarak öğrencilerin sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif yönlerden gelişimini önceliyor. Ayrıca yürütülmekte olan İngilizce ve Arapça Yabancı Dil Sınıfı Projesi ile yabancı dil becerisi kazanma olanağı sağlıyor.

Okul hakkında nasıl bilgi edinebilirim?

Okulumuz hakkında bilgi almak ve derslikler, yabancı dil sınıfları, kütüphane, laboratuvar, spor salonu ve sıra dışı kulüp salonları gibi fiziki imkânlarımızı yakından görmek için hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında okulumuzu ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki bağlantı adresleri üzerinden okulumuzda sanal tur yapabilir, tanıtım videomuzu izleyebilir veya başarılarımız ve diğer faaliyetlerimz için web sitemizden yararlanabilirsiniz.

Kabul sınavı başvurusunu nasıl yapabilirim?

Kabul sınavı başvurunuzu aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden yapabilirsiniz. Başvurularınızı bilgisayar ile yapmanızı tavsiye deriz. Bağlantı adresine tıkladıktan sonra başvuru ekranına yönlendirilmek için telefon numaranızı girmeniz ve size gelen doğrulama kodunu yazmanız gerekmektedir. Doğrulama kodu 2 dakika içerisinde telefonunuza gelecektir. Sınav başvurunuz tamamlandığında öğrenciye ait "Sınav Giriş Belgesi" online olarak oluşacaktır.

Herhangi bir sorun yaşamanız hâlinde +902167021032 nolu WhatsApp hattımızdan öğrenci adı ve iletişim bilgilerinizi ekleyerek bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

DİKKAT: Okulumuza sadece kız öğrenci alınmaktadır.

• 5. SINIF KABUL SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

• KAYMAKAMLIK ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ.

• 5. SINIF KABUL SINAVINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

07-06-202207-06-202207-06-202207-06-202207-06-202207-06-202207-06-202207-06-2022

07-06-2022

14-03-2022