T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adil Name'nin Dördüncü Sayısı Sizlerle

Okul dergimiz Adil Nâme'nin dördüncü sayısı yayımlandı. Okuruna yeni ufuklar kazandırmayı amaç edinen Adil Nâme, yeni sayısında makale, araştırma-inceleme, deneme, biyografi, röportaj, çeviri, şiir, resim, karikatür gibi farklı türlerdeki çalışmalarla yine oldukça zengin bir içeriğe sahip. 

 

Okulumuz yayın faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Eğitimi çok boyutlu bir süreç olarak değerlendirerek farklı alanlardaki dergi ve gazete çalışmalarımızla geniş yelpazede bir yayın faaliyeti yürütmenin gururunu yaşıyoruz. Tarih ve Düşünce Dergisi, ABC Post, Biyolüminesans ve Işkın dergilerimiz çalışmalarını sürdürmeye devam ederken Adil Nâme zengin içeriğiyle dördüncü sayısına ulaştı.


BİLİM VE SANAT BİR ARADA

Çeşitli disiplinlere ait araştırma inceleme yazıları ile öykü, şiir, resim, fotoğraf ve karikatür gibi sanatın farklı dallarına ait eserleri bir arada toplayan dergimiz bilim ile sanatı beşerî gayretin iki cephesi olarak değerlendiriyor. Birbirinden farklı kırk dokuz eserin yer aldığı dergimizde öğrencilerimiz sanatsal çalışmaların yanında serbest düşüncelerini ve ilgi duydukları alanlara dair araştırmalarını metin disiplini çerçevesinde organize ederek hazırladılar. Bu sayede hem öğrencilerimize sanatsal verim ve akademik yazım imkânı sunulmuş oldu hem de Adil Nâme okurları için çok yönlü bir içerik hazırlanmış oldu.


MAKALE TÜRÜNDEKİ ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKİYOR

Adil Nâme'nin yeni sayısında makale ve araştırma inceleme türünde toplam 23 çalışma yer alıyor. Fen bilimlerinden ve beşeri ilimlerden çeşitli konular üzerine sorgulama, keşfetme ve yenilikçi fikirler üretme gayretiyle hazırlanan eserlerde öğrencilerimizin akademik uygunluğa ve bilimsel etiğe bağlı kalmaları esas alındı.  Araştırma inceleme çalışmalarına ilişkin konu başlıklar şu şekilde: Mavi Vatan, Fotoğrafların Dili, Canlı Âlemlerinde İletişim ve Haberleşme, Dede Korkut Hikâyeleri Üzerine, Nanoteknoloji ve Sağlık, İslam'a Devet Mektupları, Asal Sayılar, Charles Dickens'in İki Şehrin Hikâyesi Romanından Fransız İhtilali'ne Bir Bakış, Kuantum Fiziğini Anlamak, Kâşifle Yurdunun Üstadı: Şaban Teoman Duralı, Ayasofya Camii, Zaman Üzerine, Tuz mu Buz mu, 280,37 Milyon Kilometre Öteye, Yaşamınızın Kontrolü Sizde mi, Dünyanın Yeni Petrolü Su mu, Geri Dönüşüm Ürünlerinin Geri Dönüşüm Süreci, Cahit Arf Kimdir, Westphalia Antlaşması'nın Avrupa Modern Hukukuna Etkileri, Paradoks, Yediklerimiz Bize Geri Dönecek mi, Türksat 5A.


COVİD-19 ÜZERİNE RÖPORTAJ

Ortaokul öğrencilerimizden Nisanur Tak, Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya ile Covid-19 üzerine bir röportaj yaptı. Aynur Eren Topkaya, Nisanur Tak'ın "Aşı olmalı mıyız?" sorusuna "Aşı olmalıyız, bu pandemiyi durdurmanın başka yolu yok çünkü. Ya topumun hepsi bu hastalığı geçirecek ya da aşılanarak bağışıklık kazanılacak. Herkesin geçirmesini istemiyoruz çünkü kimde nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Bunu göze alamadığımız için aşı olunmasını tavsiye ediyoruz." cevabını verdi. Nisanur'un "Sizce salgın ne zaman biter? Ne zaman normalleşiriz, ne zaman kurtuluruz Covid-19'dan?" sorusunu ise "Salgın dediğimiz şeyin aşamaları var. Eğer salgın bir şehirle, bir ülkeyle sınırlı kalırsa biz buna epidemi, bütün dünyaya yayılırsa pandemi diyoruz. Şuan pandemideyiz eğer azalırsa ve tedaviyi sağlayan bir ilaç bulunursa o zaman biter. Benim tahminim 2021'in sonlarına doğru bizim için grip gibi bir hastalığa dönüşür." sözleriyle yanıtladı.



Keyifli okumalar dileriz.

ADİL NÂME (4) için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.10.2021 - Güncelleme: 11.11.2021 13:14 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 2  kişi beğendi