T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

ADİL NÂME-3 Okuyucularıyla Buluştu

Bilimin ve sanatın farklı alanlarına ait nitelikli çalışmaları ve zengin içeriğiyle okuruna yeni ufuklar kazandırmayı amaçlayan Adil Nâme, üçüncü kez sizlerle.

Şehit Adil Büyükcengiz AİHL olarak kuruluşumuzdan bugüne geride bıraktığımız beş yıllık süre zarfında çeşitli alanlara ait altı farklı yayın faaliyetlerine imza attık. Okul dergimiz Adil Nâme ile başlayan yayın serüvenimiz, "Tarih ve Düşünce" ve "Biyolüminesans" dergileri ve il düzeyinde birincilik de alan İngilizce "ABC Post" gazetesiyle devam etti. İlk sayısını 2018'de yayımladığımız Adil Nâme, bugün üçüncü sayısı ile okurların karşısına çıkıyor.

Derginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, yayın kurulu ekibine ve özverili çalışmalarıyla umudumuz, göz bebeğimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Hazırlık Süreci Çevrim İçi Ortamda Yürütüldü

Dünya genelinde kendini hissettiren küresel salgın, eğitim öğretim süreçlerini de etkiledi. Geçici de olsa, hızlı bir şekilde uzaktan eğitim modeline evirilen eğitim öğretim faaliyetleri, söz konusu değişikliklere çok yönlü bir uyum sağlamayı zorunlu kıldı. Böyle bir ortamda, dergi hazırlıklarımız da çevrim içi ortamda yürütüldü. Öğrenciler, evlerinde hazırladıkları çalışmaları uzaktan erişim kanallarıyla Yayın Kurulu'na ulaştırdı.

Mail Yoluyla İletişim ve Görüntülü Danışmanlık

Dergiye çalışma göndermek isteyen öğrenciler, ihtiyaç duydukları zamanlarda çevrim içi ortamda ders öğretmenleriyle toplantılar yaparak akademik destek aldılar. Bu görüşmeler, öğrencinin söz konusu alanla ilgili nitelikli kaynaklara yönlendirilmesi ve çalışmalarını akademik etiğe uygun yürütmesine katkı sağladı.

Elektronik haberleşmenin giderek önem kazandığı günümüz dünyasında, öğrenciler ile Yayın Kurulu arasındaki iletişim ise dergini mail adresi üzerinden yürütüldü.

Gelecek Sayı İçin Hazırlıklara Başlandı

Adil Nâme'nin 4. sayısı için çalışmalara başlandı. Bilim, sanat ve edebiyat alanlarındaki çalışmalarınızı adilnamedergisi@gmail.com mail adresi üzerinden ulaştırabilirsiniz.

Adil Nâme-3 (2021) için tıklayınız.

Diğer yayınlarımıza aşağıdan erişebilirsiniz:

ABC Post (2020) için tıklayınız.

Adil Name (2019) için tıklayınız.

Biyolüminesans (2019) için tıklayınız.

Adil Nâme (2018) için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2021 - Güncelleme: 30.05.2021 21:39 - Görüntülenme: 1382
  Beğen | 8  kişi beğendi