T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Okulumuzun İlk Kültür ve Edebiyat Dergisi Olan IŞKIN Yayımlandı.

Edebiyat dergimiz Işkın sizlerle. Uzaktan eğitim sürecinde kesintisiz devam ettiğimiz kulüp faaliyetleri meyvesini vermeye devam ediyor. Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Işkın dergisi yayında.

 

IŞKIN Dergisi 1. sayı için tıklayınız.

Edebiyat dergimiz Işkın, ilk sayısıyla okulumuzun dergi ve gazete yayınları arasındaki yerini aldı. Adil Nâme, Tarih ve Düşünce Dergisi, Biyolüminesans ve ABC Post'tan sonra Işkın dergisi, kültür edebiyat alanında yazmak isteyen öğrencilerimizde yeni bir heyecan ve ilgi uyandırdı. Yayın Kurulu'nu Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerimizin yürüttüğü dergi, okulumuz öğrencilerinin kaleminden çıkan edebiyatın farklı alanlarına ait metin türlerini içermekle oldukça zengin bir görünüme sahip.

 Zengin İçeriğiyle Sürekliliği Hedefliyor

Kültür edebiyat dergisi olarak şiir, öykü, masal, deneme, mektup ve gezi yazısı türlerinde yirmi altı eseri bünyesinde toplayan Işkın, zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Derginin editörlüğünü yürüten Amine Nurulhüda Narcı (9B), "Dergimiz, -edebiyatı farklı türlerin, farklı tonların veya farklı renklerin yan yana gelmesinden doğan bir armoni olarak gördüğümüz için- tür çeşitliğini her zaman korumayı bir yayın düsturu olarak görmektedir." diyerek gelecek sayılarda içerikteki zenginliğin sürdürüleceğini ifade etti.

Yayın Kurulu ve Dergi Tasarımı

Özgün bir dergi olma amacıyla yola çıkan Işkın dergisi; okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin rehberliğiyle yayın kurulu, gözden geçirme ve tasarım aşamalarını tamamını öğrencilerimizin üstlendiği bir süreç dâhilinde hazırlandı. Yayın Kurulu'nu, tasarım ekibini ve çalışmalarıyla dergiye katkı sunun öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İlk Sayıda Kudüs Teması

Dergide, Esmanur Yazoğlu'nun (12A) Nuri Pakdil'e ait Anneler ve Kudüsler şiiri üzerine yazdığı giriş yazısını Nazende Sönmez'in (9A) şiiri takip ediyor. Nazende Sönmez, "Gel seninle bir oyun oynayalım / Sen fethe susamış Filistin ol bu çağda / Ben Selahaddin olayım fethin yolunda" satırlarıyla okuru tarihinden güç almaya ve hassasiyet sahibi olmaya davet ediyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.06.2021 - Güncelleme: 14.06.2021 10:52 - Görüntülenme: 1149
  Beğen | 6  kişi beğendi