T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Türkiye Gençleri İstişare Meclisi Bugün İlk Defa Toplandı.

Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik…

“Zaman bendedir ve mekan bana emanettir! ” şuurunda bir gençlik…

Okulumuzun düzenlediği Türkiye geneli lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı ilk Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) Açılış Programı Din öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Pendik Kaymakamı İlhan ÜNSAL, Pendik Belediyesi Meclis Başkanı Şerafettin TAŞTAN, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin YILMAZ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKHAN, PESİAD Başkanı Ahmet CİN, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve misafir öğrencilerimizin katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın icrasından sonra program Ömer Çam AİHL öğrencisi Sedat KARA’nın Kur’an tilavetiyle başladı.

Türkiye Gençleri İstişare Meclisi’nin koordinatörleri Rüveyda Suğra DEMİR ve Rümeysa YILMAZ, konuşmalarıyla programı düzenleme amaçlarını açıkladılar.

“Üstadımız Necip Fazıl Kısakürek gibi, fikir çilesine talip olup, Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle taşıdığımız değerden haberdar olmak suretiyle Fatih’in yaşına geldiğimizde aşılamaz sanılan engelleri geride bırakmak; kan, sömürü ve gözyaşı çağını kapatıp; merhamet, huzur ve barış çağını aralamak gayesiyle fikir teatisinde bulunacağız. Fahri Kainat Peygamber Efendimizin “Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır” hadis-i şerifi gereğince düşüncelerimizi yarıştıracak, en ideale ulaşmak adına üç gün boyunca fikir alışverişi yapacağız.

Bizler bu toprakların geleceği olan gençler. İnanıyoruz ki; fikirlerimize, düşüncelerimize, emeklerimize değer verildiğinde milletimizin geleceğine önemli katkılarda bulunacağız. Siz büyüklerimizin tecrübesiyle bizim fikirlerimiz buluştuğunda; yeniden İbni Sinâlar, Farabiler, Uluğ Beyler, Ali Kuşçular, Hezârfenler olarak yetişeceğiz.”

Mihmandar okulumuz Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Okul Müdürü Abdulkadir IŞIK ise hoş geldiniz konuşmalarında “Gençlere güvenimiz tamdır. Onların dinamizmini ve bizim tecrübelerimizi yoğurarak âtiyi mâmur kılabilme gayretiyle yoluna çıktık. Bu yolda desteğini esirgemeyen herkese üyesi bulunmaktan gurur duyduğum Şehit Adil Büyükcengiz ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Kaymakamımız İlhan ÜNSAL, konuşmalarına Vali’nin selamlarını, sevgilerini, hürmetlerini ve başarı dileklerini ileterek başladı. Eğitimin, memleketin en önemli meselesi olduğunu söyleyen Kaymakamımız, onun en önemli unsuru olan öğrencilerin görüşlerinin bugüne kadar alınmamış olmasının eksiklik olduğunu ve zararın neresinden dönülürse kâr olacağını söyleyerek Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmanın organizasyonunda bulunan herkese şükranlarını sundu. 21 il den 31 okuldan gelen tüm öğrencilere değerli çalışmalarının sonuçsuz kalmayacağının teminatını verdi ve bildiriden çıkan kararları kendi çalışma sahasında ilgili alanlarda uygulama gayreti göstereceğini söyledi. Yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olması temennisiyle katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ tohuma benzettiği gençliğe bir fikir başka fikirlere vesile olur, sizler bugüne kadar Âkiflerin, Karakoçların, Topçuların, Kısaküreklerin fikirlerini dinlediniz şimdi artık söz sizin, diyerek seslendi. “Onlar kendi aralarında istişare ederler” ayet-i kerimesiyle istişarenin önemine dikkat çeken YILMAZ, TÜRGİM’in bu konuda çok güzel bir başlangıç olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizleri kıyasıya eleştireceksiniz, fikirlerinizi ben de merak ediyorum, çilesini çektiğiniz fikirlerin yeni bir nesli yetiştirmede yol göstereceğini ümit ediyor ve emeği geçen herkesi hayırla yad ediyorum.”

Programın protokol konuşmalarının yapıldığı birinci bölümden sonra misafirlerimize ikramların olduğu kısa bir ara verildi. İkinci bölümde ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Muhammet Ubeydullah ÖZTABAK katılımcılara “Eğitim ve Öğretimde Yeni Ufuklar” konulu bir seminer verdi. 2030 vizyonu üzerinde duran ÖZTABAK, yapılan araştırmalara göre 2030 yılında bugün var olan birçok mesleğin yok olacağını ve çıkacak yeni mesleklerin sayısının öngörülemediğini belirtti.

Ünlü fütüristlerin hazırladığı listelerin başında, gelecekte geleneksel üniversitelerin yarısının yok olacağı, birçok üniversitenin tek alanda uzmanlaşacağı bilgilerinin yer aldığına dikkat çeken ÖZTABAK işsiz kalmak istemeyen gençlere girişimci olmalarını tavsiye etti.

Öztabak’a ait şu sözler gençler için ufuk açıcı oldu:

“Eğitim güç üzerine kurulmuştur. Güçlü olmak içinse yenilik üretmek gerekir.  Günümüz toplumlarında güç rekabet ortamlarını oluşturur. Özetle büyük balık küçük balığı yer. Ancak bu bizim yapımıza tamamıyla terstir. Çünkü bizde “haklı olan güçlü”dür. O zaman biz kesinlikle bu düzene uyamayız. O halde yeni bir düzen ortaya koymalıyız. Güçlü olanın haklı olmadığı, haklı olanın güçlü olduğu bir düzen!

Sevgili Gençler, yapay zekânın yapamayacağı şeylere yönelin. Duygu, kültür, inanç gibi değerlere odaklanın. 21. yy. insanının en büyük sorunu anlam arayışıdır. Siz bu sorunu yaşamak istemiyorsanız vatan, din, insanlığa fayda gibi değerlere sahip çıkın. “ 

Açılış töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Akşam yemeğinde sahilde bulunan Pen´CR de Pendik Belediyesinin misafiri olduk. 16 Mart Cumartesi ve 17 Mart Pazar günleri misafirimiz olan 120 öğrenci belirlenen 4 konu ile ilgili oturumlar gerçekleştireceklerdir. 17 Mart 2019 Pazar günü saat 17.00´de sonuç raporu okunacak ve sertifika töreniyle Türkiye Gençleri İstişare Meclisi programı sona erecektir.  

16-03-2019

15-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-201915-03-2019

 

16-03-201916-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2019 - Güncelleme: 16.03.2019 14:00 - Görüntülenme: 1416
  Beğen | 14  kişi beğendi