Çağın Altın Mesleği: Bilgisayar Mühendisliği'ni Tanıdık

Bilgisayar Mühendisliği bölümünü öğrencilerimizin daha yakından tanımaları için gerçekleştirdiğimiz programda konuğumuz Prof.Dr. Oğuz Ergin idi.

Bölümün eğitim hayatında geçen süre ve dersler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz; fakülte bittiğinde mesleğe geçiş sürecini ve farklı çalışma alanlarını öğrendiler. Bilgisayar Mühendisliğini kazanmak için gereken akademik performans konusunda somut örnekleri dinleyen öğrencilerimiz, bu tanıtım program ile yüksek öğretim sınavına hazırlanma sürecindeki motivasyonlarını arttırmış oldular.

Programdan Notlar:

Bilgisayar Mühendisliği donanım ve yazılım alanında karşılaşılan algoritmik süreçlerin uygulamalarını içeren bir mühendislik dalıdır. Bunun yanı sıra teknolojik, ekonomik, bilimsel ve sosyal alanlarda karşılaşılan problemlere çözümler üretir. Bölüm öğrencilerinin bu disiplin içinde eğitim aldıkları dört ana konu vardır: teori, soyutlama, tasarım ve pratik. Teori hesaplama konusunun matematiksel ve bilimsel altyapısını sağlar. Soyutlama algoritmaların, veri yapılarının, donanım mimarisinin modellenmesi prensiplerini içerir. Tasarım ve pratik ise donanım-yazılım sistemlerinin geliştirilmesinde gerekli olan araçların ve teorinin kullanılmasını anlatır. Bu araçlar arasında programlama dilleri, veri tabanları, ağ protokolleri, istemci/sunucu mimarisi, yapay zeka v.b. sayılabilir.

12-01-202112-01-202112-01-202112-01-202112-01-202112-01-202112-01-2021

Yayın: 12.01.2021 - Güncelleme: 12.01.2021 22:27 - Görüntülenme: 626