T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

TÜRGİM

Türkiye Gençleri İstişare Meclisi

Mrt

Bir hayalle çıktık yola. 21 ilden 124 genç kardeşimizle birlikte eğitim sorunlarını dört başlık altında istişare ederek gerçekleştirdik bu hayalimizi.

Düşünen,  araştıran, eleştiren, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, güzeli çirkinden ayırt edebilen beyinlere ihtiyacımız olduğunu fark ettiğimiz an düşünmenin araştırmanın en verimli olduğunu bildiğimiz yaşlardaki insanları bir araya getirme fikri düştü aklımıza. Gençleri bir araya getirerek düşünmeyi araştırmayı sağlamak yaptığımız işin en iyisini ortaya koymak olacaktı. Önce can sonra canan düşüncesiyle bu gençlerin Türk gençleri olması gerektiğine karar verdik. 

 

Mrt

Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik…

“Zaman bendedir ve mekan bana emanettir! ” şuurunda bir gençlik…

Okulumuzun düzenlediği Türkiye geneli lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı ilk Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) Açılış Programı Din öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Pendik Kaymakamı İlhan ÜNSAL, Pendik Belediyesi Meclis Başkanı Şerafettin TAŞTAN, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin YILMAZ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKHAN, PESİAD Başkanı Ahmet CİN, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve misafir öğrencilerimizin katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Şbt

Ara

Okulumuzun düzenlediği Türkiye Gençleri İstişare Meclisi(TÜRGİM) Programının amacı okuyan, araştıran ve düşünceler geliştiren lise düzeyinde eğitim gören gençlerimize bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırmanın yanında onların akıl yürütme, müzakere etme, çözüm üretme, etkili karar verebilme yeteneklerinin gelişmesini ve yaklaşımlarını akademik çevreden kamuoyu ile paylaşmalarına imkan tanımaktır. 

Ekm