Okulumuz Türkiye Gençleri İstişare Meclisi Düzenliyor.

Okulumuzun düzenlediği Türkiye Gençleri İstişare Meclisi(TÜRGİM) Programının amacı okuyan, araştıran ve düşünceler geliştiren lise düzeyinde eğitim gören gençlerimize bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırmanın yanında onların akıl yürütme, müzakere etme, çözüm üretme, etkili karar verebilme yeteneklerinin gelişmesini ve yaklaşımlarını akademik çevreden kamuoyu ile paylaşmalarına imkan tanımaktır.

ÇAĞRI

“Eğitim” bireyden devlete devletten medeniyete ilerleyen bir süreçte insanla ilgilenen tüm disiplinlerin tartıştığı önemli konulardan biridir. Bu sürecin asıl aktörü olan gençler belki de düşüncelerine en az başvurulan kişilerdir. Aynı zamanda bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde olduğu kadar, toplumsal hayatımızın şekillenmesinde de en önemli referans kaynağımız hiç şüphesiz ki eğitimdir. Gençlere yönelik düzenlediğimiz Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) programı bizzat gençleri ilgilendiren meselelerin, ilmi bir zeminde ve akademik bir disiplin içerisinde müzakerelere fırsat verecek, onların dünyalarını eğitim planlayıcılarına açacak önemli bir fırsat olacaktır. Lise düzeyindeki gençliğin, ülkesinin ve dünyanın sorunlarına duyarlı olmasına; düşünme, müzakere etme, çözüm üretme ve etkili karar verme yeterliklerinin gelişmesine katkı sağlamak ve onları donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak amacıyla Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) ülke çapında, gençlerin organize edeceği ve eğitim ile alakalı meselelerin konuşulacağı bir program planlamaktadır. Gerçekleştirilecek olan Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) programının amacı okuyan, araştıran ve düşünceler geliştiren gençlerimize bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırmanın yanında onların akıl yürütme, müzakere etme, çözüm üretme, etkili karar verebilme yeteneklerinin gelişmesini ve yaklaşımlarını akademik çevreler-kamuoyu ile paylaşmalarına imkân tanımaktır. Gençler toplumsal farkındalık kazanmalarıyla sosyal sorunlara çözüm üretmede söz sahibi olmaları programın amacına ulaşmasını sağlayacaktır. Ülkemizde gençler ve eğitim üzerine yapılan düzenlemeler, kurumların gençleştirilmeye çalışılması, siyasi idarenin de gençleri bu noktada görme isteğini ortaya koymaktadır. Düzenlenecek Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) programı, konusu eğitim olan bütün alan ve çalışmalara açıktır. Bu önüyle program eğitimde yeni yaklaşımlara kadar hemen her alanı kapamaktadır. Türkiye Gençleri İstişare Meclisi (TÜRGİM) programına ülke genelindeki her türden lisede eğitim gören öğrenciler davetlidir. Bildiriler bilim kurulunca değerlendirilip onaylandıktan sonra katılımcı okullar okul sitemizden bildirilecektir.

15-18 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan programın yeri ve detayları aşağıdaki gibidir.

Bakanlık Onayına ve tüm ayrıntılara ulaşmak için tıklayınız.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü´ndeki onayımıza ulaşmak için tıklayınız

BAŞVURU EKRANINA ulaşmak için tıklayınız.

Şartname için (PDF) tıklayınız

TÜRGİM DEĞERLENDİRME SONUÇLARI için tıklayınız.

10-03-201910-03-2019

21-12-2018