May

Kızım 4. sınıfta okumaktadır. Gelecek yıl 5. sınıfta sizin okulunuzda okumasını istiyorum ne yapmalıyım.

Merhabalar;

Okulumuz proje okulu olduğu için 5. sınıf öğrencilerini adrese dayalı değil, kabul sınavı ile almaktadır. Her yıl Mayıs ayının son haftasında kabul sınavlarımız olmaktadır. Okul sitemizden duyurularımızı takip edebilirsiniz.

Okulunuzun tam gün eğitim mi vermektedir? Ders başlangıç ve bitiş saati nedir?

Okulumuz tam gün olup 8.50'de dersler başlamakta, 16.20'de dersler bitmektedir.

Öğle arası 1 saat 10 dakika yemek, namaz ve kulüp saatimiz bulunmaktadır. Zaman çizelgesi için tıklayınız

Sınıflar kaç kişilik?

Sınıflarımız en fazla 24 kişiliktir.

Okulunuzda hazırlık sınıfı bulunuyor mu?

Hayır hazırlık sınıfımız bulunmamaktadır. Eğitim öğretim süresi toplam 4 yıldır.

Lisenizde MF/TM/sözel/dil bölümlerinin öğrenci dağılımı ne oranda?

Her yıl 4 sınıf 9. sınıf alınmaktadır. 11. sınıfa gelince öğrencilerin tercihine göre genelde 3 sınıf Sayısal, 1 sınıf Eşit Ağırlık sınıfı oluşmaktadır.

İl dışından gelen öğrenciler için,yatakhane ve yemekhanesi var mı? Varsa yatılı öğrenciler memnun kalıyor mu?

Evet otel konforunda pansiyonumuz ve evinizdeymiş gibi hissedeceğimiz yemekhanemiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz etütler haricinde :(( genelde memnunlar.

Üniversite hazırlık sürecinde olan son sınıf öğrencilerine sunulan imkanlar neler? Rehberlik servisi ve eğitim programı yeterli mi?

Öğrencilerimize 9. sınıftan itibaren akademik destek programı uygulamaktayız. Cumartesi günleri özellikle Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri olmak üzere öğrenci tercihine göre kurslar açılmaktadır. 11. sınıfın yaz tatilinden başlamak üzere son sınıf öğrencilerimize profesyonel kurs hizmeti verilmektedir.

Proje geliştirmek isteyenler için okul yeterince destek veriyor mu? Ne gibi maddi yardımlar yapıyor?

Elbette proje çalışmak isteyen öğrencilerimize her türlü destek verilmektedir.