Hedef LGS

Nis

Uzman Klinik Psikolog Işık Sevim Taş tarafından okulumuzun 8. sınıf öğrencilerine Sınav Kaygısı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri Semineri vermiştir. İşlenen konular arasında kaygı ile baş etme yöntemleri, doğru düşünme teknikleri ve kendi öğrenme şeklimize göre doğru çalışma teknikleri gibi konular yer aldı. Yapılan etkinlikle öğrencilerimizin bilgileri pekiştirilmiş ve yeni bilgilerle geliştirilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen LGS’ye ait sınav sonuçları açıklandı.  Öğrencilerimizin büyük bir gayretle çalıştığı ve eğitim kadromuzun titizlikle yürüttüğü LGS hazırlık sürecimiz başarıyla sonuçlandı. Bugün açıklanan sonuçlara göre öğrencilerimizin yüzde 73’ü %10’luk dilime girdi.   %1’lik dilimde ise 13 öğrencimiz bulunmaktadır.  26 Haziran Pazartesi günü tercih kılavuzu yayımlanacak ve 3️⃣ Temmuz’dan itibaren tercih süreci başlayacaktır. ️ Tercih döneminde öğrencilerimiz okulumuza gelip gerekli rehberlik hizmetinden yararlanabilecek ve tercihlerini tamamlayıp onaylatabileceklerdir.  Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, sonuçların hayırlı olmasını dileriz.

Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrenciler!

LGS sonuçları açıklandı.

Öğrencilerimiz bizleri bir kez daha gururlandırdı.

Öğrencilerimizin kazandıkları okulları ve okul ve türlere göre istatistikleri aşağıda bulabilirsiniz.

Bu yıl yüzde birlik dilimdeki 10 öğrencimizden 7'sini Türkiye'nin gözdesi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne göndermenin mutluluğu yaşıyoruz. Yüzde birlik dilimdeki diğer öğrencilerimiz Cağaloğlu Anadolu Lisesini, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ni ve GHV Mustafa Saffet Fen Lisesi'ni tercih ettiler.

Yine bu yıl M. Emin Saraç And. İmam Hatip Lisesine 1 öğrenci gönderirken 2 öğrencimiz de Kadıköy ASG Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlıklı sınıfını tercih ettiler.

Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Kız AİHL Okulumuzu Yüzde 1,25 dilimden itibaren 25 öğrenci tercih ederek Şehit Adil'in farkının farkındalığıyla Üniversite yoluna devam etmeye karar verdiler.

Bu başarıda emeği geçen öncelikle ekip arkadaşlarım olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.

Şehit Adil Büyükcengiz AİHL Müdürü Abdulkadir IŞIK

Mezun ettiğimiz 96 öğrenciden;

Yerleştirme Türüne Göre

87 öğrencimiz sınavla öğrenci alan bir okula (% 90)

9 öğrencimiz yerel yerleştirme ile öğrenci alan bir okula yerleşmiştir.

3 öğrencimiz de herhangi bir okula yerleşememiştir.

Okul Türlerine Göre

Öğrencilerimizden %71'i İmam Hatip Liselerini tercih etmiştir. (68 AİHL, 13 AL, 11 Fen Lisesi ve 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Yerleştikleri Okulların İlçelerine Göre

49 öğrenci Pendik'teki bir okula yerleşirken;

19 öğrenci Kartal

13 öğrenci Sultanbeyli

3 öğrenci Tuzla

2 öğrenci Kadıköy

1 öğrenci Maltepe

1 öğrenci Başakşehir

1 öğrenci Fatih

1 öğrenci Üsküdar

1 öğrenci Karabük/Safranbolu

1 öğrenci Kocaeli/Darıca

1 öğrenci Sakarya/Arifiye'deki okullara yerleşmiştir.

Tercih Sırasına Göre

31 öğrenci ilk tercihine

32 öğrenci 2.tercihine

30 öğrenci de 3,4,5,6,7.tercihine yerleşmiştir.

Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrenciler!

Bugün LGS sonuçları açıklandı.

Öğrencilerimiz bizleri bir kez daha gururlandırdı. Öğrencilerimizin kazandıkları okulları ve istatistikleri aşağıda bulabilirsiniz.