Seminerlerimiz

Ara

Bu hafta sonu Şehit Adil’de velilerimiz ve @pskelifesraerdil ile birlikte Ergenlik Nedir? Neden ergenlikte artık çocuklarımızı tanıyamaz hale geliyoruz? Peki ergenlik döneminde çocuğa sahip anne baba olarak neye ihtiyacımız var? Birey olarak neye ihtiyacımız var? Zaman neden bize yetmiyor  ?    Peki çocuklarımızın mutluluğu bizi ne kadar mutlu ediyor ?   gibi bir çok sorunun cevabını aradık. Cevapları önce kendimizde sonrada hep birlikte bulduk. Hem dertlendik hemde güldük Değerli bilgilerinden dolayı hocamıza ve katılım sağlayan bütün velilerimize teşekkür ediyor, bütün velilerimizi, veli seminerlerimize bekliyoruz.

May

10 Mayıs 2023 Çarşamba günü velilerimize, mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmede ebeveyn yaklaşımları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Günümüz zararlı akımlarından da söz edilen seminerde; kültürümüzde yer almamasına rağmen gençler tarafından takip edilen gruplara karşı duyulan ilginin nelerden kaynaklandığı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.  Katılım sağlayan velilerimize ve bizleri konu hakkında bilgilendiren  Uzman Klinik Psikolog Sayın Metin AYDIN'a teşekkür ederiz.

May

Okulumuz lise rehber öğretmeni Necati Yaşa tarafından YKS öğrencilerimize yönelik sınav kaygısı, sınav motivasyonu konulu seminer verilmiştir. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

May

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü dolayısıyla Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Gülsüm Şahin, ortaokul öğrencilerimize Bilişim Teknolojilerinin bilinçli ve güvenli kullanımı ile ilgili bir seminer vermiştir. Öğretmenimize ve onu ilgiyle dinleyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından "Üniversiteleri Tanıyoruz" Gezi Programları kapsamında tertiplenen "İTÜ TANITIMI PROGRAMI" 21 Şubat'ta gerçekleştirildi. Kampüs ziyaretleri şeklinde planlanan program, ülkemizin güney illerine yaşadığımız yıkıcı deprem felaketi nedeniyle üniversitelerin yüz yüze eğitime ara vermesine neden olmuştu. Bu nedenle çevirim içi olarak Multivizyon Salonunda üniversitenin Tanıtım Ofisi tarafından gerçekleşen tanıtıma 12. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Programın sonunda öğrencilerimizin sorularına cevaplandırıldığı program motivasyon ve çalışma stratejisi önerileri ile tamamlandı.

Ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle Bakanlığımızca yürütülen destek Programları okulumuzda da titizlikle uygulanıyor. Okulumuzda yürütülen söz konusu destek programları kapsamında "Veli Bilgilendirme Oturumu" Okulumuz Rehber öğretmeni Mustafa Cihan Aktaş tarafından gerçekleştirildi.

7.sınıf öğrencilerimizden Eslem Çalışkan tüm ortaokul kademesi öğrencilerimize "Namaz ve Tesettür Üzerine" sohbet ve toplantı yaparak arkadaşlarının gönüllerine dokundu. Öğrencimizi yetiştiren, özgüvenini destekleyen öncelikle ailesine ve tüm öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz Okul İklimi Projesi kapsamında gerçekleşmiştir.

Eyl

"1 akademisyen 1000 okul projesi" kapsamında okulumuzda Dr. Enes Akyüz hocamız misafirimizdi. Hocamız biyofizikle ilgili yaptığı sunumla birlikte başarılı olmanın anahtarlarını da öğrencilerimizle paylaştı.

Yeni döneme başlarken "Rağmenlere rağmen başarmanın " mümkün olabileceğini anlatan bu güzel bilim ve motivasyon söyleşi için hocamıza teşekkür ederiz.

Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Emine Yılmaz Güler öğrencilerimize mesleğini tanıttı.
Okulumuz rehberlik servisi tarafından "Benim İşim" adlı meslek tanıtım programları kapsamında planlanan seminerler serisinin üçüncüsü gerçekleştirildi. "Tıp Fakültesi tanıtımı" olarak belirlenen bu programa 12. Sınıf öğrencilerimiz katıldı. Doktor Emine Yılmaz Güler öğrencilerimize Kariyer Gelişim Süreçleri ve mesleği hakkında bilgi verdi.
Doktorluk mesleğini; eğitimini, işe girişi, çalışma şartlarını, kazanç̧ durumunu, risklerini, avantajlarını, karşılaşılan zorlukları anlattı. Kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu ve azmedip çok çalışarak tıp fakültesini kazandığını, öğrencilerimizin de isterlerse başarabileceklerinden bahsetti.
Öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son bulan programın ardından Okul Müdürü Abdulkadir IŞIK öğrencilerimiz adına teşekkür etti.

Zümre öğretmenleriyle Hedef YKS 2023 Üniversite Hazırlık Programıyla ilgili toplantı yapıldı.

23/02/2022 tarihinde 13.15-14:00 saatlerinde okulumuz konferans salonunda tüm 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik Rehber Öğretmen Zeynep BARUT SAYMAN tarafından etkili çalışma ve motivasyon konulu sunum gerçekleştirildi.

Nasıl öğreniyoruz?

Hafıza nedir tekrar nasıl olmalı?

Motivasyon nedir?

Çeşitli öğrenme tutumları nelerdir?

Olumlu düşünmenin ders çalışmaya etkisi nedir?

Planlı çalışmanın başarıya etkisi nasıl olur?

Çalışma mekanı nasıl olmalı?

Sorularına cevap aradık.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Hedef LGS 2022 Programı kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Necati Yaşa tarafından LGS'ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik "Etkili Test Çözme ve Sınav Anı Stratejileri" konulu seminer yapıldı. Seminerde soru çözmede karşılaşılan güçlükler, çözerken yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleriyle ilgili konulara değinildi.

May

İslam'da Anne ve Babanın Eğitimdeki rolü konu başlığı üzerine  Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Taha İmamoğlu ile hasbihal ettik.Son derece faydalı ve keyifli bir akşam geçirdik. Programa katılan tüm öğretmen,veli ve  öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Şam Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu eğitimci Fatma Hussin hocamız ile 15.05.2021 tarihinde Kudüs'ün tarihi konulu online etkinlik düzenlendi.

Fatma Hussin hocamız yaptığı konuşmayla Kudüs'ün tarihi, islam coğrafyasındaki önemi, yaşanan İsrail zulmuyle ilgili neler yapılabileceği gibi birçok konuda değerli bilgiler verdi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz programlarda öğrencilerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nin eğitim imkanları ve fakültelerine ilişkin detaylı bilgiler edinip merak ettiklerini akademisyen ve öğrencilerden öğrenme fırsatı buldular.