T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

SOBİM’de İlk Yılım

Bir öğrencimizin kaleminden SOBİM'in ilk yılı

SOBİM’de İlk Yılım

Henüz lise hayatımıza yeni giriş yapmış olduğumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılını okulumuzda bulunan SOBİM akademisine katılarak bizler için hem bilgi hem de anı bakımından çok özel bir eğitim öğretim dönemi haline getirdik. Derslerimizi her hafta cumartesi günleri yaptık. Akademimiz ders saatleri ve türleri açısından güz ve bahar dönemi olmak üzere iki döneme ayrılmaktadır. Güz döneminde 8 hafta ders, 2 hafta gezi yapılmakta ve toplam 10 haftalık bir dönem halini almaktadır. Bahar dönemi 10 haftalık bir süreç olmasının yanında 8 hafta ders, 1 hafta gezi ve 1 hafta kamp şeklinde planlanmaktadır. SOBİM akademisinin güz döneminde 50’şer dakikadan oluşan üç ders gördük.

Bunlar; “Kavramlar ve Anlamlar Dünyasında Var Olmak: Bir İnsan Tasavvuru“ dersinde Edebiyat Öğretmenimiz Mustafa Balcı’yla” Kur’an’a Göre Dört Terim” kitabı aracılığıyla evrenin yaratılışı, bu yaratılıştaki gaye, rab terimiyle ilgili eksik bilgilerimiz ve farkında olmadan rab edinme gibi mühim hususlarla ilgili etkileşimli dersler işleyip nadide bilgiler elde ettik.

Bir diğer dersimiz olan “Dünya Tarihi Üzerine Okumalar” dersinde meslek dersleri öğretmenlerimiz Fatma Betül Orhan ve Büşra Güler’den farklı peygamberler döneminde İslamiyet, bu dönemlerde yaşayan peygamberlerin yaşadıkları bölgeler, Mescidi Aksa ile ilgili güzide bilgiler edindik.

“7 Tepe 7 Eser Sur İçi İstanbul” derslerinde tarih öğretmenimiz Muhterem Kahraman’dan dünyanın gözdesi, aziz şehrimiz İstanbul’un her biri birbirinden değerli olan eserleri ile ilgili görseller ve hocamızın anlatımları sayesinde müstesna bilgiler edinmiş olduk.

Bu güzel dönemin 5. haftasında gerçekleştirdiğimiz ilk gezimizde Süleymaniye Camii’ni ve güzergâhımızda bulunan önemli camileri gezmiş, bu eserler hakkında bilgi edinme fırsatı bulmuş olduk.

Güz dönemi son gezimizde Yedikule Zindanları’nı gezme fırsatı yakaladık.  Bu gezi ile önemli bilgiler edinip keyifli anılar biriktirerek dönemimizi sonlandırmış olduk.

Akademimizin bahar dönemine geçtiğimizde “Türkiye’de Modernleşme” dersinde Edebiyat Öğretmenimiz Tevfik Acar’dan başlıca modernleşmenin simgeleri, farkında olmadan değerini yitirdiğimiz tarihi mekanlar, farklı yıllarda İstanbul konularında güzel bilgiler edindik.

“İslam Tarihi“ dersinde meslek dersleri öğretmenimiz Rukiye Kuloğlu’ndan medeniyet kavramını, İslamiyet’in hangi medeniyet döneminde ne gibi gelişmeler yaşadığı, farklı medeniyetler döneminde yaşamış önemli simalar gibi hususlarda önemli bilgiler elde ettik.
“İslam’da Düşünce” dersinde felsefe hocamız Sedat Koç’tan Kelime-i Tevhit’ in yalnızca “La İlahe İllallah” ile eksik kalacağı, yüce rabbimizin varlığına iman ettikten sonra peygamberlerinin varlığına iman etmenin önemi, sünnet kavramının doğru anlaşılmaması gibi hususlarda mühim bilgiler edinme fırsatı bulduk ve ayet mealleri üzerinden fayda sağlayan etkileşimli dersler işledik.

Bahar döneminde yapılması planlanan dönem sonu kampımız ülkece hepimizi derinden sarsan deprem felaketinden ötürü yapılamadıysa da dönemin 10. haftasında yaptığımız İznik gezisiyle gerek bilgi birikimi gerekse keyifli anı birikimi yönünden hem kampımızı telafi etmiş hem de çok güzel bir şekilde SOBİM 1. Kadememizi sonlandırmış olduk. SOBİM’i kısaca özetlememiz gerekirse,

SOBİM hayatınıza yön verecek konularda sizlere açılan ancak hiçbir zaman kapanmayacak olan bir merak kapısı sağlar, merak kapısıysa sizlerin ufkunun genişlemesini...

 

SOBİM tanıtım kitapçığı

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.07.2023 - Güncelleme: 07.07.2023 10:16 - Görüntülenme: 81
  Beğen | 1  kişi beğendi