T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ŞEHİT ADİL BÜYÜKCENGİZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Etkinliklerimiz

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. 

Şehidlerimizin ruhu şad olsun.

Mrt

Sevgi Evlerinde devletimizin koruması altında kalan kardeşlerimiz için bir iftar organize ettik..." Kim bir yetimi himaye ederse cennette benimle beraberdir" diyerek ümmetin kimsesizlerini bizlere emanet etti Rasûlullah...Salat ve selam senin üzerine olsun ey Allah'ın Rasulü! Emanetin başımız üstüne. Elimizden geldiği kadar değil yüreğimizden geldiği kadar kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışmak tüm arzumuz... Garip bir kalbe dokunabildiysek, anne özlemi çeken gözlere bir ışık olabildiysek, yüzlerine tebessüm, yarınlarına bir nebze umut olabildiysek ne mutlu bizlere! İnşallah bu kardeşlerimiz için daha fazlasını yapabiliriz. Meleklerin sırtını sıvazlayıp gözyaşlarını sildiği özel insanlar... Sizleri ağırlamak çok güzeldi.
Elif Özge TUNCEL 6-D

Mrt

Bilim ve Tekonoloji Haftası kapsamında okul panomuzu süsledik. 

Mrt

10-A ve 10-B sınıfları olarak İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yıldönümünü kutlamak amacıyla bir program düzenledik. Programımızda "Çanakkale Şehitlerine ve Bir Bayrak Bir Rüzgâr Bekliyor" şiirleri, 5.sınıf öğrencilerinin Mehmet Akif'le ilgili  hazırladıkları piyes, İstiklal Marşı için orotoryo ve Mehmet Akif ve İstiklal Marşı'yla ilgili yazılar okundu ve sergilendi. Arkadaşlarımız İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'la ilgili daha çok bilgi sahibi olmuş oldu. Programda emeği geçen Mustafa CEYLAN, Semra TARHAN ve Muhammet AKBAL hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

~Damla ATMACA 10-A

Mrt

Ramazan ayının başlangıcında sosyal yardımlaşma adına büyüklerimizi ziyaret amacıyla huzurevine gittik. Öğrencilerimiz hem ahşap boyamada değerli büyüklerimize yardımcı oldular hem de sohbet ederek onların tecrübelerinden, tavsiyelerinden, dualarından istifade ettiler. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadıkları, gönül bağlarının kurulduğu değerli bir deneyim oldu. Büyük istek ve talepleri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı etkinliğimiz deyim ve atasözlerimizi tanıtmaktı.5. ve 6.sınıf öğrencilerimizin katkılarıyla deyimlerimizi ve atasözlerimizi üç boyutlu olarak tasarladık. Emeği geçen öğrencilerimize ve Türkçe zümresine teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Aralık Dünya Arapça günü Ortaokul öğrencilerimiz tarafından kutlandı. Programda tiyatrolar canlandı, röportaj videoları izlendi, yarışmalar yapıldı, şarkılar söylendi. Öğrencilerimiz Arapçayı severek öğrenmeye, hatırlamaya devam ediyor. Emeği geçen Şeza, Emine, Senanur hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

18 Aralık Dünya Arapça günü Lise öğrencilerimizin hazırladığı eğlenceli bir program ile kutlandı. Arapçanın önemi, şiirler, şarkıların olduğu programdan öğrencilerimiz memnuniyetle ayrıldı. Emeği geçen Elif ve Senanur hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Mezunlarımız ve 12.sınıf öğrencilerimiz, Mezun-12 söyleşimizde buluştu. Mezunlarımız, 12. sınıf tecrübelerini, şuan bulundukları üniversite ve bölümlerini, gelecekte neler yapacaklarını ve yapabileceklerini paylaştı.  Katılımları ve değerli paylaşımları, akranlarına yol gösterici önerileri için bütün mezunlarımıza teşekkür ediyor, kendi kariyer ve hayat yolculuklarında mutluluk ve başarılar diliyoruz.

Ock

Okulumuz lise öğrencilerine Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Gülsüm Şahin tarafından Teknofest Başvuru süreci ile ilgili sunum yapıldı.

Ock

7/C sınıfı Kudüs Okumaları dahilinde bu ayki kitabımız "Kudüslü Ömer" oldu. Önce kitabı okuduk  şimdi ise tahlil zamanı. Hepimiz kitap hakkında düşüncelerimizi söyleyip, tartışıp birbirimize çok şey kattık. Kudüs topraklarının tüm İslam Alemi için önemini kavrayıp bilinçlendik. Bize bu imkanı tanıyan Zübeyde HÖKE hocamıza çok teşekkür ederiz. Bir sonraki kitabımızda görüşmek dileğiyle :)

7C Sınıfı Öğrencileri

Ock

Mukaddes zaman dilimlerini layıkıyla yaşamak, mübarek üç aylarımızı Müslümanca karşılamak amacıyla Regaip Kandilimizi okulumuzda yaptığımız iftar ile bereketlendirdik. İstemek anlamına geliyordu Regaip, biz de çokça istedik, İslam coğrafyasına huzur gelmesini diledik, İslam’ın muzaffer kılınması için dua ettik. Bu iftar organizasyonuna vesile olan 6/C sınıf öğretmeni Tuba Kesgin’e, 6/C sınıfı velilerine, başta Ayşe Betül Yaşar olmak üzere okul idaresine, iftarımıza eşlik ederek soframızı şenlendiren kıymetli hocalarımıza teşekkür ederiz. Regaip Kandilimiz mübarek olsun

Ock

Kış etkinlikleri kapsamında 5. sınıflarla hadis oryantringi yaptık. Çocuklar dönem boyunca öğrendikleri hadisleri yarışma vesilesiyle tekrar ettiler. Çocuklarımıza öğrendikleriyle amel edecekleri hayırlı ömürler diler , emeği geçen hocamız Emine Aras’a teşekkür ederiz.

Ock

Bugün  okulumuzda geliri Filistin'e bağışlanmak üzere Yetim vakfı işbirliği ile "Filistin için boyuyoruz "etkinliği vardı .Yoğun ilginin olduğu etkinlikte öğrencilerimiz Filistin temalı çantaları boyayarak yardımlaşma ve dayanışmanın mutluluğunu da yaşadılar.Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ara

"Snapword" nedir? Bu, herhangi bir İngilizce kelimeyi, birisi onu ilk kez gördüğünde anlamını kavrayacak şekilde resmetmeye çalıştığınız bir sanattır. Yeni İngilizce kelimeleri ifade etmenin ve öğrenmenin yaratıcı ve eğlenceli bir yoludur. 5,6 ve 7.sınıflardan gelen çalışmalar İngilizce zümremiz tarafından değerlendirilmiş ve kelimenin anlamını en iyi resmeden, resim oranı ve düzeni açısından en iyi çalışmalar belirlenmiştir. Yarışmamıza katkı sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca okul yönetimimize ve özellikle müdürümüz Sayın Abdulkadir IŞIK'a İngilizce ekibimize verdiği sonsuz destekten dolayı teşekkür ederiz.

 

5.Sınıflar Sıralaması

1. Asel Karakelle 5A (awake)

2. Esma Baysak 5C (buy)

3. Zeynep Küçükhasan 5B (terrible)

4. Ayça Yılmaz 5C (P.E.)

 

6.Sınıflar Sıralaması

1. Yeliz Azra Demir 6A (community)

2. Fatma Zehra Turgut 6B (disgusting)

3. Aybige Aysul 6B (nauseous)

4. Betül Taşıyan 6D (juice)

 

7. Sınıflar Sıralaması

1. Nisanur Gökdemir 7D (candy)

2. Ceren Karataş 7C (space)

3. İrem Bayram 7C (science)

4. Zülal Güven 7D (healthy)

Kazananları tebrik ediyoruz! Şimdi işte en iyi snapwordler: