T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ziyaretçilerimiz

Mrt

Mesleki Tatbikat ve Değerler Eğitimi kulübü olarak bugün okulumuza İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Bölüm başkanı Prof.Dr. Aydın Topaloğlu hocamızı ağırladık. Konu başlığımız Deizm idi. Bizleri konu ile ilgili aydınlatarak, sorularımıza cevap verdi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri tarafından kurulan ve faaliyetlerine öğrencilerin yönetimiyle devam eden Münazara Kulübümüz, bugün Meridyen Genç Derneği üyesi Eslem Nur Kaya’yı okulumuzda misafir etti.  Sıcak ve samimi sohbetiyle bizleri etkileyen konuğumuz, münazaraya nasıl başladığını ve kazandığı deneyimleri anlattı. Bizlere tavsiyelerde bulundu. Heyecanla başladığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan büyüklerimizin olması her geçen gün heyecan ve azmimizi arttırıyor. Davetimizi geri çevirmeyip kulüp toplantımıza hoş sohbetiyle renk katan Eslem Nur Kaya’ya ve her adımımızda yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen değerli danışman öğretmenimiz Bilgen Kocakuşak’a çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Yel Değirmeni Kulübü bugün Değirmen Taşı Konuşmaları programı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Durmuş'u misafir etti.

Etkinliğimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aytekin Yılmaz´ın selamlama konuşmasıyla başladıktan sonra Sayın Alparslan Durmuş "Kitap ve Eğitim" konulu söyleşide kulüp üyeleri tarafından hazırlanan soruları cevapladıktan sonra salondaki öğrencilerden sorular alarak konuşmasına devam etti. 

Şbt

Bugün Şehit Adil BüyükCengiz AİHL olarak konferans salonumuzda Onur Karabul'u ağırladık. "Kudüs" konulu konferansımız da Kudüs'ün İslam dünyasındaki yeri ve önemini, Siyonistlerin kudüs üzerine kurdukları baskı ve planları geçmiş ve günümüzle bağdaştırarak açıkladık. Mescidi Aksa'nın tarihinde dinler arası çekişmeler görüldüğünü, bu çekişmeler sonucunda yerli Müslüman halka uygulanan büyük zülmü yazılı ve görsel olarak inceledik. İslam alemi olarak Kudüs'e karşı bilinçlenmeye ve Selahaddin eyyubileri öğretme ve yetiştirme konusunda gayretliyiz. Hem fiili hem kalbi olarak Kudüs'ü ve tüm mazlum coğrafyaların arkasındayız. Programda emeği geçen herkese ve konuşmacımız Onur Karabul'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okul idaremizden okulumuz hakkında bilgi alan protokolümüz sınıflarımızı dolaşarak öğrencilerimize başarılar dilediler.

Şbt

İHH İnsani Yardım Vakfı Pendik Kadın Kolları Başkanı Firuzan ÇETİN Hanımefendi’yi okulumuzda misafir ettik. Kendisi okulumuz öğrencilerine “Var olmak, farkında olmak” başlıklı bir seminer düzenledi.

 

“Sizin için buradayım.” diyerek sözlerine başlayan Firuzan ÇETİN, “Var olmak, yaratılmış olmak, kıymetli ve amaçlı olmak demektir. İnsan olarak yaratılmışsak bir farkımız olmalı.” diyerek sözlerine devam etti. “İnsan” kelimesinin Arapçada “gözbebeği” demek olduğunu ifade etti.

Firuzan ÇETİN üç defa Afrika’ya, dört defa da Ortadoğu’ya gittiğini söyleyerek edindiği izlenimleri fotoğraflarla da destekleyerek öğrencilerimizle paylaştı. Gana’dan bir mahallede çekilmiş olan bu fotoğraflar, öğrencilerde büyük etki uyandırdı. Firuzan ÇETİN oradaki insanların, özellikle de çocukların bize göre çok mutlu olduğunu çünkü sahip olduklarının kıymetini çok iyi bildiklerini ifade etti. Bazen, hatta çoğunlukla mutsuz oluşumuzun ana sebebini ise “Elimizdekileri fark edemeyecek kadar hep daha fazlasına odaklanmışız. Bize sunulan bütün imkanları fark edemiyoruz.” diyerek açıkladı. Firuzan ÇETİN, seminerin sonunda ise Afrikalı siyahi bir çocuğun yazdığı ve 2005 yılında dünyanın en iyisi seçilen şiirini okudu.

Şbt

Şehit Adil Büyükcengiz AİHL olarak yazarlarımızı ağırlamaya, onların tecrübelerinden istifade etmeye, onları daha yakından tanımaya devam ediyoruz. Bugün, yazdığı eserlerle adından söz ettiren kıymetli yazarımız Yılmaz ERDOĞAN ‘ı okulumuzda misafir ettik. Teknoloji bağımlılığı, kitap okumanın ve kütüphaneyi etkin kullanmanın öneminden bahseden yazarımız, öğrencilerimiz için kitaplarını imzalamayı da unutmadı.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan öğrenci velilerine yönelik okul-veli arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Veli akademileri projesi kapsamında "Aile Ahlakı ve Çocukta Ahlakî Gelişim" konulu semineri sunmak üzere okulumuzda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mustafa Uslu´yu ağırladık.

-Aile bireylerinin birbirlerine karşı görev ve sorumlulukları 
-Aile kültürünün çocuğun sosyal hayatına etkisi
-Aile ve çevrenin çocuğun ahlaki gelişimine katkısı
-Çocuklarda ahlaki gelişim konulu başlıklara değinen Sayın Uslu
aynı zamanda çocukların ailelerinin aynası olduğuna, çocukların tutum ve davranışlarının ailelerini muhakkak yansıttığına, çocukların boş bırakılması sonucu başkalarının yörüngesine rahatlıkla  girebileceklerine değindi.
Asıl  hedefimizin sorunlu bireyler değil,sorumlu bireyler yetiştirmek olduğuna vurgu yaparak, Kâl ve hâl dilinin  birbirini tutması gerektiğinden bahsetti.
"Kıyası nefs mizanı adalettir. Empati adaletin terazisidir." sözleriyle Sayın Uslu konuşmalarını tamamladı. Seminerin ardından okulumuzu gezdi ve öğrencilerimizi ziyaret etti.

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sunumlarından dolayı Mustafa Uslu´ya ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

PİHMED tarafından yürütülen "Geleceğimizi Kodlayalım" adlı projede öğrencilerimize Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Yusuf Sinan Akgül tarafından seminer verildi. Seminerde Kodlama ve geleceğin mesleklerinden bahsedildi. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları hocamıza sorma fırsatı yakaladılar. Proje Yürütücüsü Pihmed adına Ertuğrul Beyde projenin içeriklerinden,öğrenci seçiminden, öğrenci ve öğretmen eğitimlerinden bahsetti. Hocamız Yusuf Beye ve Ertuğrul Beye bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Türk Beyin Takımı Marmara Koordinatörü Yeşim Özkaya öğrencilerimize Türk Beyin Takımını tanıttı. Türk Beyin Takımının yaptığı sınavlardan bahsetti. Sınavlarda çıkan sorulardan örnekler göstererek, öğrencilerimize bazı taktikler verdi. Kendisine ve İstanbul Koordinatörü Esra Hanım´a çok teşekkür ederiz. 

Ara

Tübitak İl Koordinatörü Leyla Bostan okulumuzda öğretmenlerimize ve öğrencilerimize Tübitak Liseler ve Ortaokullar Arası Araştırma Prjeleri ile ilgili seminer verdi. Bizi kırmayarak okulumuza teşrif eden Leyla Hanıma çok teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Pendik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen yetkililerce Gıda Güvenliği Semineri yapıldı. Seminere katılan ortaokul öğrencilerimiz konuya oldukça ilgi gösterip, sordukları sorularla ne kadar çok yeni şey öğrendiklerini ortaya koymuş oldular.

Ekm

İlgili Veliler Bilinçli Nesiller 3 Projesi kapsamında 24 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 10.00 da İstanbul Büyükşehir Belediyesinden İrem DİNÇER okulumuzdaki eğitim kalitesini artırmak için “Lisede Ekran Bağımlılığı” konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Seminer öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ile dinlenildi. 

SEMİNER KONULARI:

Bağımlılık nedir?

Nasıl Bağımlı Olunur?

Ekran Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir?

Ekran Bağımlılığının Zararları Nelerdir?

Ekran Bağımlısı Olmamak İçin Neler Yapmalıyız?

Ekm

Deniz Feneri Derneği, yeryüzünde yardıma muhtaç son kişiye ulaşıncaya kadar durmaksızın çalışmayı ilke edinmiş bir yardımlaşma ve dayanışma derneğidir. 

1996 yılının Ramazan ayında "Şehir ve Ramazan" isimli bir televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, yardım etmek ve yardım almak isteyenlerin kuvvetli talebiyle "Deniz Feneri" kimliğine bürünerek önce haftalık yayınlanan bir programa dönüşmüş, 1998 yılında aynı isimle bir dernek olmuştur.

Ekm

Suriye’nin ilk kozmonotu Muhammed Ahmet Faris, okulumuzda uzay yolculuğu ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Uzay çağında yaşadığımızı ve geleceğin de uzay teknolojisi üzerinde kurulacağını vurgulayan Faris,”En büyük hayallerimden biri, aranızdan bir Türk astronot çıkması. Ayrıca yabancı değil, yerli yapım bir uzay mekiği aracılığıyla uzaya gitmenizi temenni ederim” dedi.
Kendi uzay yolculuğu ile ilgili çekilmiş videoyu izleterek, uzaya gitme öncesi geçirdiği 2 yıllık hazırlık sürecinden, uzayda  gerçekleştirdiği 13 bilimsel deneye kadar birçok tecrübesini paylaştı.

Kızılay Toplum merkezine Muhammed Ahmet Faris ile tanışmamıza vesile oldukları için çok teşekkür ederiz.


“Uzayda zaman kavramı aynı Dünya’daki gibi mi ilerliyor?”
“Uzaydan kutup ışıklarını görebiliyor muydunuz?”
“Uzayda bir insanın yaşayabileceği sağlık sorunları nelerdir?”
öğrencilerimizin cevaplarını aldığı sorulardan bazıları.