Özel Çocuklar

May

Bugün, İTO Mesleki Uygulama Merkezinden özel çocuklarımız ve Şehit Adil´in kızlarıyla toprağı renk renk çiçekler ile süsledik. Tarım öğretmenimizin eşliğinde kazdık, ektik çok eğlendik! Çiçekler kadar güzel anılar edindik. İTO Mesleki Uygulama Merkezi Tarım Öğretmeni Özlem POLAT, Özel Çocuklar Proje Koordinatör Öğretmenimiz Bilgen Kocakuşak´a günün anısına bir çiçek hediye etti. Etkinlik boyunca çocuklarımızın yüzünden düşmeyen gülümseme ise gün sonundaki en büyük hediyemiz oldu. Bu etkinliği yapmamıza vesile olan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Aysan´a saygı, sevgi ve teşekkürlerimizi sunarız.  Özel çocuklarla daha nice özel anlara..

May

Özel çocuklarımızın haftasında kutlamalar başlasın, dedik ve bugün spor ekibimizin hazırladığı müzik-dans atölyesinde buluştuk. Rengarenk balonlar eşliğinde çılgınca dans ettik. Çocuklarımızın yüzleri güldü, elleri buluştu. Özetle biz, bugün bütün engelleri aştık, mutlu olduk.

May

Bugün İTO Özel Eğitim Uygulama Merkezinde özel çocukların anneleriyle bir sohbet daha gerçekleştirdik. Bir ay önceki sohbetimizde annelerimiz, Uzman Vaiz Yasemin DAĞCI’dan soru-cevap şeklinde ilerleyecek bir etkinlik istemişlerdi. Bu isteği bizleri kırmayarak yerine getiren başta saygıdeğer velimiz Yasemin DAĞCI olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sıcak, samimi bir sohbeti daha geride bırakırken Ramazan ayını karşılamak ve en güzel şekilde taçlandırmak için yeni planlamalar yaptık.

Nis

Bugün Özel Çocuklar Projesi kapsamında bir etkinlik daha gerçekleştirdik. Sanat ekibimizden bir grup ile özel çocuklarımızı ziyaret ettik ve onlarla güzel bir pano çalışması yaptık. İlk olarak yapacağımız panolar için çeşitli çiçekler, yapraklar, surat ifadeleri çizdik. Elde ettiğimiz ürünleri rengarenk boyayarak panoya asılmaya hazır hale getirdik. Daha sonra duygular, çiftlik hayvanları, 23 Nisan ve mevsimler şeklinde belirlediğimiz temalara göre panoları hazırladık. Çok keyifli ve eğlenceli bir etkinlik oldu. Özel çocuklarla daha da yakınlaştık ve onlarla bağlarımızı güçlendirdik. Attığımız tohumlar yeşersin diye okul bahçesi için tarım öğretmenimize iki tane fıstık çamı hediye ettik. Sevgimiz gibi baki olması dileğiyle... 🌲 🌲🌲

İTO Özel Eğitim Uygulama Merkezinde özel çocukların anneleriyle bir sohbet daha gerçekleştirdik. Musahibimiz değerli velimiz Uzman Vaiz Yasemin DAĞCI idi. Sabır, şükür, tevekkül konulu sohbette "İnsan, başına gelen musibetlere nasıl sabr-ı cemil göstermeli?" sorusu peygamberlerin hayatından örnekler verilerek açıklandı. "Dua ibadettir." diyen hocamız  peygamber dualarının yer aldığı kitapları annelerimize hediye ederek sohbeti sonlandırdı. Başta Yasemin DAĞCI olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bugün Özel Çocuklar Projesi kapsamında öğrencilerimiz, özel çocuklarla seramik çalışması yapmak üzere İTO Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret etti. Okulumuz öğrencileri ve özel çocukların işbirliği içinde yapmış olduğu çalışmalarda kilden tabak ve bardak gibi ürünler elde edildi. Seramik yapımında, İTO Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin 9. sınıf öğrencileri ve Şehit Adil Büyükcengiz AİHL’nin 10. sınıf öğrencileri birlikte çalıştı. Etkinlik amacımız,  birlikte eğlenerek öğrenmekti. Amacımız doğrultusunda öğrencilerin iki saatlik derslerine katıldık ve bu iki saatte öğrencilerle sağlıklı bir iletişim kurduğumuz gibi çok güzel ve verimli dakikalar geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bugün “Özel Çocuklar Projesi”nin ilk etkinliğini gerçekleştirdik. Engelli çocuklarımızın vefakar annelerini okulumuzda ağırladık. Meslek dersleri öğretmenimiz Rukiye Kuloğlu, projenin hedef kitlesi olan özel çocukların anneleriyle güzel bir sohbet gerçekleştirdi. “Sabır ve Dua” temalı bu güzel sohbetten sonra okulumuz öğretmenlerinin hazırlamış olduğu ikramlar eşliğinde velilere proje hakkında bilgi verildi.
Güven ve birliktelik ortamı sağlamak için planladığımız ilk etkinlikten çok memnun kalan değerli annelerimiz projeye seve seve destek olacaklarını ifade etti.

Bugün Özel Çocuklar Projesini birlikte yürüttüğümüz İTO Mesleki uygulama Merkezi´nin Rehber öğretmeni Bahar Başdil´i okulumuzda misafir ettik.  Okulumuz öğrencilerinden Tuğba Kanık ve Feyza Nur Yavuz´un yapmış olduğu sunumla başlayan program Bahar Hoca’nın projeye katılmak isteyen öğrencileri bilgilendirmek üzere kendi okulunu ve öğrencilerini tanıtan sunumuyla devam etti. Kısa film izletisiyle son bulan programımızda öğrencilerin özel eğitim ve engelli öğrenciler hakkında bilgi edinmesi ve konu hakkında farkındalıklarının artırılması amaçlandı.