Projelerimiz

Kas

Okul İklimi Projesi tanıtım videolarımız tüm sınıflarda tüm öğrencilerimize iletildi ve proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

Okumak, içimizdeki meçhul alemlerin kapısını açar, der Cemil Meriç. O kadar sever ki kitap okumayı, okumak onun için bir aşka dönüşmüştür adeta. Kör olacağını, bu aydınlık dünyanın renklerinden mahrum kalacağını bile bile vazgeçmez okuma sevdasından. Kitap okumak kimine göre aşk, kimisine göre ise karanlık zindanlardan özgürlüğe kavuşmaktır.

Okulumuz 2 yıldır yetim kardeş projesine dahil oluyordu halen de 14 yetimimiz var. Bu yıl okulumuza gelen 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ise Deniz Feneri Derneği aracılığıyla 3 ktarakt ameliyatı yaptırarak, insanların engelleri aşmasına vesile oldular. Öğrencilerimizi bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED)'in gençlerin hem teknolojik hem de sosyal yönden gelişmesini amaçlayan "GELECEĞİMİZİ KODLAYALIM" isimli projesinin Pendik Atatürk Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Sami Divleli ve Öznur Canayakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Hasan Aslan, Müsiad Bilişim Sektör Kurulu Başkanı Fahrettin Oylum, Müsiad Gıda Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, Pendik Müftüsü Hüseyin Baş, Önder Genel Başkan Yardımcıları Yasin Erol ve Süleyman Köse katıldılar.
Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Salih Aslanhan'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ara

Kuruluşundan bu güne ilklere imza atan bir okul olabilmenin gururlu mutluluğunu yaşıyoruz. Pendik'te bir Kız İmam Hatip Lisesi olarak kız öğrencilerin hem akademik hem de sosyal-kültürel-sportif alanlarda başarılı bir şekilde boy göstermeleri hep önceliklerimiz arasında olmuştur. İşte bu öncelikten yola çıkarak tasarladığımız Gençlik Spor Bakanlığı-Gençlik Projeleri Destekleme Programı tarafından hibe almaya hak kazanan 'Adımla Pedalla Sağlığı Kucakla' Projemizle 05-06 Aralık 2018 tarihlerinde beş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin katılımıyla muhteşem bir spor şenliği organizasyonu gerçekleştirdik.

Projemizde 5 farklı spor dalından esinlenilerek tasarlanmış 5 farklı kategoride yarışmalar yapıldı.Bu kategorilerde özellikle bisiklete binme,koşu,hedef tutturma gibi sportif yetiler merkeze alınarak özgün oyunlar tasarlandı. Bu vesileyle spor ve hareketli yaşamdan çeşitli sebeplerle uzak kalmış, toplamda 100 İmam Hatipli kız öğrencimize ulaşıldı.

Ekm

Uzun süredir hazırlıklarını yaptığımız tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap okuma projesi başladı.

Okulda bulunan 500 öğrenci ve 40 öğretmen her hafta bir kitap okuyarak yılda 8000 kitap okumuş olacak.

2 Kasım 2017 tarihinde "Kardeşlik Sınır Tanımaz Dedik" Şehidimizin adına su kuyusu açtırmaya karar verdik. Birinci su kuyumuz Uganda´da açılmıştı. Hamdolsun velilerimizin desteği ile ikinci kuyumuz da Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Kenya´nın  İsola bölgesinde açıldı. Yapımının üç ay sürdüğü kuyudan 2000 kişifaydalanmaktadır. 45 Metrede derinliğe sahip kuyu 7 km bölgede yaşayanların yararlandığı tek kuyudur.

Yaratılmışların en şereflisi olan insanız biz.

Bu dünyaya gönderiliş amacımız var bizim.

İnsanlık için hayallerimiz var bizim.

Sadece okulda değil Türkiye´de ve Dünyada nerede bir acı varsa hissederiz biz.

Dünyanın herhangi bir köşesinde aç, susuz kalan insanları hatırlama sorumluluğumuz var bizim.

Kas

Yaratılmışların en şereflisi olan insanız biz.

Bu dünyaya gönderiliş amacımız var bizim.

İnsanlık için hayallerimiz var bizim.

Sadece okulda değil Türkiye´de ve Dünyada nerede bir acı varsa hissederiz biz.

İnsanların en sağlam bağıdır, kardeşlik. Sevmek, saymak, korumak, gözetmek, merhamet etmek, yardımlaşmaktır. En saf, en güzel haliyle "Muhacir ve Ensar" olmaktır, kardeşlik.