SOBİM

Bir öğrencimizin kaleminden SOBİM'in ilk yılı

Beşinci döneminde olan SOBIM akademimiz I. II. ve III. Kademe grupları ile her cumartesi gerçekleştirilen Türkiye'de Modernleşme, Bilim Tarihi, Dünya Tarihini Yeniden Okumak,  Türkiye'de Toplum ve Siyaset, Kavramlar ve Anlamlar Dünyasında Var Olmak, Düşünce Tarihi derslerini bu hafta tamamladı. Teveccüh gösteren öğrencilerimize ve emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz. Bahar döneminde görüşmek üzere.

May

Dördüncü döneminde olan SOBİM akademimiz, I. ve II. Kademe grupları ile her cumartesi gerçekleştirilen Türkiye'de Modernleşme, Bilim Tarihi, İslam Bilim Tarihi, Dünya Tarihini Yeniden Okumak, Türkiye'de Toplum ve Siyaset isimli derslerin bugün 32.sini tamamladı. Teveccüh gösteren öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzun sosyal bilimler alanına ilgi duyan öğrencilerimizin bu ilgilerini geliştirmek amacıyla faaliyete geçirdiği Sosyal Bilimler Merkezi (SOBİM) yaz dönemini kamp faaliyetini 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kısa adı SOBİM olan "Sosyal Bilimler Merkezi" başta tarih, edebiyat, felsefe ve İslami ilimler olmak üzere sosyal bilimlerin muhtelif alanlarında eğitim, çalıştay ve seminer çalışmaları yürütmek, bilimsel araştırmalar yapmak, sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yapan kişileri bir araya getirerek projeler üretmek,  muhtelif kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak ortak çalışmalar yürütmek, sosyal bilimler alanında kapsamlı bir e-dokümantasyon merkezi oluşturmak, kamuoyunu bilgilendirmek üzere dergi, kitap gibi yayınları gerçekleştirmek ve böylece hem özel hem de kamu sektöründeki karar alma ve uygulama süreçlerine katkılarda bulunmak amacıyla oluşturulmuş bir merkezdir.

SOBİM kapsamındaki faaliyetlerden biri olan "Genç Akademi" programının birinci dönemini başarıyla bitiren öğrencilerimize bitirme belgelerinin takdim edildiği açılış programımız; Projenin Genel Koordinatörü İbrahim Kaya'nın açılış konuşması ile başladı. Okul Müdürümüz Abdulkadir Işık'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından kısa bir tanıtım ve öğrencilerimizin "Neden SOBİM?" sorusuna verdikleri cevapları içeren video gösterimi sergilendi. SOBİM Projesinde görev alan değerli öğretmenlerimiz Mustafa Balcı, Muhammet Akbal, Rukiye Kuloğlu, Sedat Koç, Teyfik Acar ve Zeynep Betül Akbal yaptıkları konuşmalar ile SOBİM'in geçmişi ve geleceği ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Liselerden sorumlu Okul Müdür Yardımcımız Nihal Bayındır'ın da konuşmalarının ardından program belge taktimi ile sona erdi.

Ekm

Daha önce Sosyal Bilimler Merkezi'mizin tanıtımını velilerimize zoom üzerinden yapmış ve müracaatları almıştık. Müracaat yapan öğrenciler 24 Ekim Cumartesi günü mülakata alınmıştır. SOBİM ile ilgili bilgiler ve SOBİM sonuçları aşağıdadır. SOBİM öğrencilerimize, okulumuza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.