T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

IŞKIN 3. Sayısıyla (2024) Yeniden Bizlerle

Ayşe Karaboğa’nın editörlüğünü yaptığı okulumuzun edebiyat dergisi IŞKIN’ın üçüncü sayısı yayınlandı. Yayın Kurulu olan edebiyat zümremize ve yetenekli genç yazarlarımıza teşekkür eder, kalem dostluklarının devamını dileriz.

Değerli Işkın Okurları,

İnsan yazarak tarihin bir köşesinde yer edinir. Her yazar kendi köşesinde sessizce var olur, bulunduğu yere sevincini, derdini ve fikirlerini kazır. Kazınan yani yazılan şeyler yazarlarını yansıtır; belki yarım saat çektiği bir acıyı, belki ölene kadar taşıdığı bir davayı, belki de yıllar boyunca onu gülümseten bir anıyı… Ama tarihin duvarlarında gördüklerimiz, muhakkak ki sahibi için önemli olan şeylerdir. Okuduklarımız, yazarının değer verdiği fikirleri, dertleri, sevinçlerinden oluşmuyor mu zaten?

Okudukça aslında biz de kendimize düşünecek yeni şeyler buluruz ve içimizde biriken değerler giderek büyür. O kadar büyür ki bir yerden sonra biz de elimize tutuşturulmuş bir kalem buluruz. Yazarız ve yazdıkça kendimizi buluruz ve bulduklarımızı başkalarına gösteririz. İşte yazma zinciri böyle devam eder. Edebiyat tarihindeki her bir parça kendinden sonrakini tetikler ve böylece güçlü kalemler kaybolmaz.

Rasim Özdenören yazmak hakkında “Yazmak; okumak, anlam vermek demektir. Bir derdinin, meselenin, söyleyecek bir şeyinin olması demektir.” demiştir. Etrafımıza bir bakalım, gerçekten de öyle değil mi? İnsanın bir meselesi, sıkıntısı veya paylaşacak önemlileri olmasa neden bir sürü makale, şiir, roman olsun ki? Yazmak sahip olduğumuz değerlerin elinden tutmaktır ve bizler de kalemlerimizdeki mürekkebin tarihin bir köşesine damlamasını ve değerlerimizin, meselelerimizin unutulmamasını istiyoruz. Bu yüzden edebiyat tarihinin duvarlarına birkaç kelime de bizler ekledik ve dergimizin 3. sayısında buluştuk.

Okulumuzun genç yazarları olarak bazı şeylere ışık tutmaya, anlam vermeye çalıştığımız bu dergide hepimizden parçalar bulacaksınız; belki yarım saat çektiğimiz bir acıyı, belki ölene kadar taşıyacağımız bir davayı, belki de yıllar boyunca bizi gülümsetecek olan bir anıyı… Okuyacaklarınızın içinizde birikenleri arttırması ve sizi de yazma zincirine katması dileğiyle…

 

IŞKIN 3. sayımızı

 

IŞKIN 2. sayımız için tıklayınız

IŞKIN 1. sayımız için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.07.2024 - Güncelleme: 10.07.2024 08:48 - Görüntülenme: 199
  Beğen | 0  kişi beğendi