Hedef YKS

YKS 2023 Sonuçlarına Göre Öğrencilerimizin Kazandığı Bölümler ve Üniversiteler

Öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen idare, öğretmen ve personelimizi tebrik ederiz. #yks2023 #sehitadilbcaihl

Kıymetli Öğrencilerim,
Liseye başladığınız ilk günden bu yana sizleri özgün dünyanızla kabul edip yetenekleriniz ve ilgilerinize göre eğitmek üzere kolları sıvadık. Bilimi ilerletecek merak ve hakikati araştıracak tecessüs sahibi bireyler yetiştirmek üzere yol aldık. Şimdi hayatınızın önemli bir basamağı olan üniversiteye ilk adımlarınızı atmak üzeresiniz. Hukuktan sağlığa, mimarlıktan mühendisliğe, psikolojiden sosyolojiye, eğitimden genetik bilimine ve daha pek çok alanda ihtisaslaşacak olan sizler lise hayatınızı yalnızca ders çalışarak geçirmediniz. Başarılı akademik hayatınızın yanı sıra yaptığınız çalışmalarla da kendinize değer kattınız.

Haz

Bilgisayar Mühendisliği bölümünü öğrencilerimizin daha yakından tanımaları için gerçekleştirdiğimiz programda konuğumuz Prof.Dr. Oğuz Ergin idi.

Bölümün eğitim hayatında geçen süre ve dersler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz; fakülte bittiğinde mesleğe geçiş sürecini ve farklı çalışma alanlarını öğrendiler. Bilgisayar Mühendisliğini kazanmak için gereken akademik performans konusunda somut örnekleri dinleyen öğrencilerimiz, bu tanıtım program ile yüksek öğretim sınavına hazırlanma sürecindeki motivasyonlarını arttırmış oldular.

Haz

YKS'ye hazırlanan öğrencilerimizi motive etmek amacıyla daha önceki yıllarda sınava girmiş ve başarılı olmuş öğrencilerle onları buluşturuyoruz.

Şerife Büyükyılmaz 2020 YKS Sayısal Türkiye 24. sü olmuştur. Şu an Tıp Faküktesi'nde eğitim almaktadır.

Öğrencilerimize sınava hazırlık sürecinden, çalışma stillerinden, sınav stresi ile nasıl başettiğinden bahsetti.

Dereceye girmenin nasıl bir duygu olduğuna da değinen Şerife öğrencilerimize başarı temennilerini iletti.

May

Mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz programlarda öğrencilerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nin eğitim imkanları ve fakültelerine ilişkin detaylı bilgiler edinip merak ettiklerini akademisyen ve öğrencilerden öğrenme fırsatı buldular.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu denilince ne anlaşılmalıdır?

Farkı nedir?

Haz

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2019-2020 eğitim öğretim yılında 2019 LGS başvuru kılavuzuna göre Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alacaktır. Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih edebilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığının her yıl yapacağı 8. Sınıf LGS Sınavına girmeniz gerekiyor. Aşağıdaki tabloda Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin son üç yıllık taban puanını ve yüzdelik dilimini inceleyebilirsiniz.