Uzun süredir hazırlıklarını yaptığımız tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap okuma projesi başladı.
Okulda bulunan 500 öğrenci ve 40 öğretmen her hafta bir kitap okuyarak yılda 8000 kitap okumuş olacak.
Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla topyekün bir kitap okuma hamlesini başlatmış bulunmaktayız.
Komisyonumuz uzun çalışmalar sonucunda her sınıf düzeyinde kitaplar belirledi.
Her sınıftan 2 grup oluşturuldu. 44 eğitim lideri 44 grup öğrenci ile her hafta bir kitap okuyacak ve okunan kitaplar diğer gruba devredilecek.
Böylece 1 yılda tüm öğrenciler belirlenen 16 kitabı okumuş olacaklardır.
2018-2019 1. Döneminde okumaya başladığımız kitap listesi için tıklayınız.
Kitapların okuma grupları ve tarihleri için tıklayınız.
Projemizin başlangıcında öğrencilerimizin kitap okuma sürecini takip etmek, daha sağlıklı geri bildirim alabilmek için bir anket hazırladık. Tüm öğrencilerimizin anketi doldurmasını rica ediyoruz.
1. Öğrencilerimiz kullanıcı adı ve şifreleriyle cep telefonlarından ve bilgisayarlarından sisteme giriş yapıp, kütüphanemizdeki tüm kitapları görebilirler.
2. Kitapların emanette olup olmadığını ve kaç kere okunmuş olduğunu görebilirler.
3. Beğendikleri kitapları "Okuma Listelesi"ne ekleyerek kendi listelerini oluşturabilirler.
4. Okudukları kitaplara "Yorum" yazarak, arkadaşlarına kitapla ilgili ipucu vererek, onları da okumaya teşvik edebilirler.
5. İstedikleri kitap kütüphanede yoksa "Kitap İste" özelliği ile kütüphanede o kitabın kütüphaneye kazandırarak daha zengin bir kütüphane oluşturulmasına katkıda bulunabilirler.